Ziarul electronic al arădenilor

Elicopterul SMURD a intervenit pentru a salva o femeie

Elicopterul care deservește punctul de operare aeriană SMURD de la Arad a fost solicitat să intervină pentru a transporta la spital o femeie care a fost găsită în casă, în stare de inconștiență și hipotermică.

Ministerul Afacerilor Interne a informat, duminică, că piloţii din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, împreună cu echipaje aeromedicale SMURD, au efectuat trei misiuni, două în judeţul Dolj – pentru transportarea la spital a unei femei însărcinate şi a unui copil – şi una în judeţul Bihor.

Misiunile au fost efectuate cu elicoptere ale MAI din cauza drumurilor greu practicabile din zonele în care s-a intervenit.

Elicopterul SMURD de la Arad a fost solicitat pentru transportarea unei femei, în vârstă de 63 de ani, din localitatea Lacea, judeţul Bihor, la Spitalul Judeţean Oradea. Femeia a fost găsită de rude inconştientă şi hipotermică, precizează MAI.

Piloţii Ministerului Afacerilor Interne şi personalul SMURD au la dispoziţie pentru executarea misiunilor 14 elicoptere şi un avion medicalizat, menţionează MAI.

Punctul de operare aeriană SMURD de la Aeroportul Arad a fost inaugurat în anul 2011, în luna noiembrie.

Acest punct de operare deservește județele Arad, Timiş, Bihor, Caraş Severin, Hunedoara şi Sălaj și a fost dotat cu un elicopter EC 135 al MAI.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.