Ziarul electronic al arădenilor

Elicopterul SMURD de la Arad și-a reluat activitatea

Zborurile elicopterului SMURD de la punctul de operare din Arad au fost reluate după aproape o lună, zborurile fiind anulate după ce un elicopter de același tip s-a prăbuşit în timp ce se îndrepta spre Republica Moldova.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că activitatea de salvare aeriană cu elicopterele de tip Eurocopter EC- 135 a fost reluată, începând de sâmbătă, după ce verificările efectuate de specialişti arată că, „nu sunt indicii care să conducă la concluzia că există vreo cauză tehnică care să împiedice zborurile cu aceste elicoptere“.

„Începând de astăzi, 18 iunie, ora 16.00, s-a reluat activitatea de salvare aeriană cu elicopterele EC-135 pe punctele de operare aeromedicală din București, Târgu-Mureș, Galați, Arad, Constanța. În urma investigațiilor tehnice preliminare efectuate de către reprezentanții firmei Airbus Helicopters și a altor specialiști germani cooptați pentru această verificare a rezultat că nu sunt indicii care să conducă la concluzia că există vreo cauză tehnică care să împiedice zborurile cu aceste elicoptere. Astfel, aeronavele de tip EC-135 de la cele 5 puncte de operare aeromedicală au fost supuse verificărilor tehnice, la sol și în zbor, în vederea reluării activității”, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit sursei citate, în această perioadă, misiunile aeromedicale de tip umanitar, inclusiv cele SMURD, au fost asigurate de celelalte aeronave aparținând Inspectoratului General de Aviație al MAI, cinci misiuni fiind desfășurate în acest scop cu elicoptere de tip MI 8 și MI 17.

Activitatea a fost reluată la nicio o lună după ce un elicopter SMURD Iaşi, tip EC 135, s-a prăbuşit pe 2 iunie în timp ce se îndrepta spre Cahul, Republica Moldova, pentru a prelua un pacient. Patru oameni au murit atunci.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.