Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Elicopterul SMURD de la Arad, mutat la Timișoara

Elicopterul care deservește punctul de operare aeriană SMURD de la Arad va fi mutat la Timișoara, susțin autoritățile județene timișene, care au făcut demersuri la Ministerul Sănătății pentru alocarea unui astfel de aparat de zbor.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a afirmat că elicoperul SMURD va fi mutat de la Arad la Timișoara la începutul lunii martie, baza acestuia urmând să fie la Spitalul Județean.

„Avem promisiunea că elicopterul va fi adus acasă de la Arad. Am făcut pista, urmează să facem și celalalte amenajări pentru parcare și garare pentru elicopter. (…) Pista era în amenajare, dar era improprie, a fost în amenajare și continuă. Trebuie făcute omologări, ca să fie în regulă. Va rămâne aceiași pistă, iar după ce mutăm gardul vom avea suficient spațiu și pentru stația de alimentare și pentru garaj. În momentul în care noi vom elibera zona, ca să nu fie probleme la aterizare și la decolare și vom reuși să primim avizele pentru tot, putem primi elicopterul“, a declarat Titu Bojin, citat de presa din Timișoara.

Punctul de operare aeriană SMURD de la Aeroportul Arad a fost inaugurat în anul 2011, în luna noiembrie. Acest punct de operare deservește județele Arad, Timiş, Bihor, Caraş Severin, Hunedoara şi Sălaj și a fost dotat cu un elicopter EC 135 al MAI.

La inaugurare au fost prezenți miniștrii Administrației și Internelor și ai Sănătății de atunci, Constantin Traian Igaş, respectiv Ladislau Ritli, dar și secretarul de stat Raed Arafat.

UPDATE

Țolea: „Menirea elicopterului SMURD este una medicală, nu politică sau jurnalistică”

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, doreşte să precizeze că locuitorii judeţului nostru vor putea să beneficieze în continuare de serviciile din sistemul de urgenţă, inclusiv de elicopterul SMURD.

„Doresc să-i asigur pe cetăţenii judeţului Arad că elicopterul SMURD va deservi în continuare sistemul de sănătate arădean. Fac această precizare pentru a infirma zvonurile şi atacurile din aceste zile, care «dau» ca şi plecat acest elicopter”, afirmă Adrian Ţolea.

În fapt, elicopterul SMURD aparţine de Ministerul de Interne şi asigură intervenţiile de urgenţă necesare zonei de vest a ţării, mai precis judeţele Arad, Bihor, Caraş-Severin şi Timiş.

Elicopterul în sine îşi are baza la Aeroportul Arad, atât datorită poziţionării geografice, cât mai ales a condiţiilorpe care le-a oferit şi le oferă în continuare Consiliul Judeţean Arad. Cadrul medical este asigurat de medici din trei judeţe, Arad, Bihor şi Timiş, care în perioada în care efectuează acest serviciu de gardă sunt prezenţi tot la Arad.

„Noi am asigurat de la bun început toate condiţiile necesare desfăşurării în bune condiţii a serviciului medical de urgenţă cu ajutorul elicopterului. Aici mă refer la investiţia iniţială, dar şi la eforturile financiare constante, pentru ca echipajul mixt, atât cadrele medicale, cât şi piloţii, să aibă toate condiţiile necesare.

Elicopterul nu este al Aradului, al Timişului, ci al Ministerului de Interne, iar menirea lui este una medicală, nu politică sau jurnalistică. Regret că unele afirmaţii sunt preluate şi amplificate, efectul direct fiind inducerea unei stări de disconfort, chiar panică, în rândul cetăţenilor.

Consider că Aradul oferă un cadru normal, medical, tehnic şi administrativ, pentru ca elicopterul SMURD să-şi desfăşoare activitatea în condiţii foarte bune, totul pentru sănătatea românilor din această zonă a ţării”, a completat Adrian Ţolea.

Pentru a întări idee că Aradul oferă un cadru optim pentru elicopterul SMURD, Adrian Ţolea mai precizează că „activitatea Aeroportului Arad, cât şi condiţiile aeronautice oferite, se vor îmbunătăţi simţitor odată cu darea în folosinţă a noii aerogări, modernizată după standarde care să perimtă accesarea mai multor curse, interne şi internaţionale. De fapt, în perioada imediat următoare vom parafa o înţelegere cu un operator de curse aeriene, iar din primăvară vom avea curse atât interne, cât şi internaţionale”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al CJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

CITITI SI:

Igaș: Elicopterul SMURD trebuie să rămână la Arad!

Căprar&Fifor: Elicopterul SMURD nu va fi transferat la Timișoara

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.