Ziarul electronic al arădenilor

Elicopterul SMURD de la Arad a devenit operațional 24 de ore din 24

Elicopterul care deservește punctul de operare aeriană SMURD de la Aeroportul Arad a devenit operațional 24 de ore din 24, au anunțat autoritățile județene.

Până de curând, elicopterul SMURD de la Arad funcționa doar 12 ore din 24 și se ridica de la sol pe timpul nopții doar în situații excepționale.

„După întâlnirea pe care am avut-o zilele trecute cu ministrul de Interne, Marcel Vela, vineri l-am primit pe comandorul SMURD Caraș-Severin, la Consiliul Județean Arad. Am discutat despre posibilitatea încheierii unui protocol de colaborare să putem asigura întregului personal care deservește elicopterul SMURD de la Arad, cazare și hrană. Numărul acestor angajați a crescut odată cu operaționalizarea non-stop a elicopterului”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

Punctul de operare aeriană SMURD de la Aeroportul Arad a fost inaugurat în anul 2011, în luna noiembrie. Acest punct de operare deservește județele Arad, Timiş, Bihor, Caraş Severin, Hunedoara şi Sălaj și a fost dotat cu un elicopter EC 135 al MAI.

La inaugurare au fost prezenți miniștrii Administrației și Internelor și ai Sănătății de atunci, Constantin Traian Igaş, respectiv Ladislau Ritli, dar și secretarul de stat Raed Arafat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.