Ziarul electronic al arădenilor

Elevii din 32 de localități din județul Arad au probleme cu conexiunea la internet

În conformitate cu prevederile art.1 din Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr. 5972 din 8 noiembrie 2020, începând cu data de 9 noiembrie 2020 se suspendă pentru o perioadă de 30 de zile activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și a elevilor.

În acest context prioritatea conducerii Inspectoratului Școlar Județean Arad, a conducerilor unităților de învățământ și nu în ultimul rând a administrațiilor județene și locale este asigurarea accesului tuturor preșcolarilor și a elevilor la dispozitive și la conexiune la internet.

Astfel, după o analiză amănunțită, bazându-ne pe informațiile furnizate de către conducerile unităților de învățământ din municipiul și județul Arad, situația la zi a necesarului de dispozitive electronice se prezintă astfel:

Din numărul total al preșcolarilor și al elevilor înscriși în anul școlar 2020 – 2021, 62.073, un număr de 7.301 preșcolari și elevi sunt fără dispozitive, iar 900 de preșcolari și elevi nu au acces la internet.

Precizăm că accesul la internet este limitat din cauza inexistenței semnalului în localitatea de domiciliu.

Aceste localități sunt, după cum urmează: Sârbi, Nădab, Mărăuș, Mailat, Hodiș, Dorgoș, Zăbalț, Bruznic, Cărand, Brusturi, Lupești, Slatina de Mureș, Stejar, Ciuntești, Vălani, Șiad, Roșia Nouă, Luncșoara, Satu Nou, Vânători, Tălagiu, Valea Mare, Dulcele, Zimbru, Vărădia de Mureș, Secaci, Aluniș, Ciungani (Hunedoara), Dud, Arăneag, Nermiș, Zădăreni.

În unele din aceste localități există doar zone/străzi fără semnal.

„În vederea asigurării accesului la activitățile didactice online a tuturor preșcolarilor și al elevilor, comunitățile locale au depus proiecte pentru achiziția de dispozitive electronice care însumează un număr de 23.605 echipamente. În cel mai scurt timp, Inspectoratul Școlar Județean Arad va fi în măsură să distribuie către 4.900 de elevi tablete achiziționate de Ministerul Educației și Cercetării.

Până atunci unitățile de învățământ au identificat măsuri prin care fiecărui preșcolar sau elev fără dispozitiv, să i se distribuie materiale didactice (printuri, fișe de lucu etc.) De exemplu: distribuirea materialelor se face de către educatoare, invățător, dirigintele clasei, o dată sau de de două ori pe săptămână la școală sau la magazinul sătesc.

Există și situații în care materialele se distribuie prin intermediul unor voluntari sau cu ajutorul microbuzului școlar, în cutia poștală a locuinței copilului.”, a declarat inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Arad, prof.Marius Sorin Göndör.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Inspectoratul Școlar Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.