Ziarul electronic al arădenilor

Elevi, părinți și profesori din Livada, protest la ISJ Arad

Peste o sută de părinţi, copii şi dascăli au participat, marţi, la un protest la Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad faţă de contabila Şcolii Gimnaziale Livada, prinsă de Curtea de Conturi că şi-ar fi decontat ilegal transportul timp de un an, prejudiciind bugetul comunei cu peste 20.000 de lei.

Conform News.ro, la protest au fost în jur de 30 de părinţi şi zeci de preşcolari şi elevi, dar şi educatori, învăţători şi profesori ai unităţii de învăţământ, în frunte cu primarul comunei Livada, Iosif Bimbo.

Primarul a declarat, pentru News.ro, că protestul vine “pe fondul unei tensiuni uriaşe provocată în şcoală de administratorul financiar, Doina Şerb, angajat cu două ore”.

Edilul a precizat că un control efectuat de Curtea de Conturi la Primăria Livada, la sfârşitul anului 2016, a evidenţiat cheltuirea ilegală de către contabilă, în scop personal, de fonduri bugetare.

Mai multe cadre didactice au declarat pentru News.ro că un alt motiv pentru care se cere demisia contabilei este că aceasta „provoacă adesea scandaluri”.

Reprezentanţii părinţilor şi dascălilor au fost primiţi de conducerea ISJ, căreia i-au fost prezentate nemulţumirile.

Protestul elevilor, părinţilor şi al unor dascăli de la Şcoala Gimnazială Livada, desfăşurat la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, s-a încheiat după trei ore. Contabila şcolii, căreia protestatarii îi cere demisia, a anunţat că nu va pleca din funcţie, în timp de inspectorii şcolari vor încerca în continuare să medieze conflictul.

Discuţiile au fost mediate de inspectorul şcolar general adjunct Nicolae Pellegrini, care a declarat, pentru News.ro, că şedinţa „s-a încheiat fără nicio concluzie şi fără rezultatul dorit de părinţi”. La încheierea protestului, unii părinţi au declarat că nu-şi mai lasă copiii la grădiniţă, cât timp educatoarea este în concediu medical pe fondul stresului cauzat de certurile cu administratorul financiar.

De asemenea, câţiva profesori au declarat că marţi se vor prezenta din nou la ISJ, nu la un protest, ci pentru a prezenta documente privind activitatea contabilei.

Şcoala Gimnazială Livada are peste 260 de preşcolari şi elevi şi aproximativ 25 de cadre didactice.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.