Ziarul electronic al arădenilor

Elena Udrea nu va mai candida pentru şefia Partidului Mișcarea Populară

elena udreaPreşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat că nu va mai candida pentru şefia partidului, la Congresul din 8 februarie, şi va rămâne simplu membru, şi că Traian Băsescu nu se va mai înscrie în PMP, ea arătând că le-a spus colegilor că “este puţin penibil să aştepte ca Băsescu să salveze partidul”.

Udrea a făcut această precizare după şedinţa Consiliului Naţional al PMP, care a stabilit ca data Congresului partidului să fie pe 8 februarie, când va fi aleasă o nouă echipă de conducere.

“Rămân în PMP, dar nu mai candidez (la şedia partidului – n.r.). Rămân ca simplu membru. Sunt deputat în PMP, rămân deputat în PMP şi voi avea acelaşi rol de a susţine proiectele partidului”, a precizat Udrea într-o conferinţă de presă.

Udrea le-a spus colegilor din partid că nu trebuie să aştepte să-i salveze Traian Băsescu, ci partidul trebuie “să muncească” şi să devină principala formaţiune politică de opoziţie.

Întrebată dacă Băsescu mai vine în PMP Udrea a răspuns: “Nu cred că pot răspunde eu mai bine decât a răspuns domnul preşedinte, nu se va înscrie în PMP, însă sunt convinsă că rămâne alături de acest proiect pe care chiar dânsul l-a iniţiat”.

De asemenea Udrea a vorbit şi despre rolul lui Băsescu în societate , având în vedere experienţa politică a acestuia, ea arătând că de această experienţă ar trebui să profite întreaga societate.

“Nu cred că încape Traian Băsescu într-un partid politic, nu numai în PMP, în niciunul. Cred că la experienţa pe care o are, la statutul pe care Traian Băsescu l-a câştigat, cel mai important om politic în momentul acesta, cred că de experienţa dânsului trebuie să profite întreaga societate şi dacă are nevoie pentru un instrument politic pentru a pune în practică multele din reforme, PMP îi este alături”, a explicat Udrea.

Ea a arătat că le-a spus colegilor din PMP că “este puţin penibil să aştepte ca fostul preşedinte Traian Băsescu să salveze partidul”.

“Eu le-am spus colegilor care se uită la dumneavoastră la presă şi nu mai gândesc cu mintea lor, gândesc cu mintea dumneavoastră, că, dacă noi ca partid aşteptăm să ne salveze preşedintele şi până atunci stăm aşa şi ne uităm la ce se întâmplă, cu siguranţă că nu suntem pe drumul cel bun. Suntem oameni care facem politică, preşedintele ne este partener dar acum, chiar să aştepţi tot Traian Băsescu să te salveze ca om politic, să vină în partid să te faci parlamentar, primar, consilier, cred că este puţin penibil, pentru nişte oameni care se vor politicieni. Eu cred că parteneriatul cu preşedintele va fi de mare folos PMP, dar de aici şi până la a aştepta toţi, anesteziaţi, să vină preşedintele că, dacă nu, nu facem nimic, este cale lungă”, a adăugat Elena Udrea.

sursa: mediafax.ro

comentarii

One Comment

  • Mircea Ioanid

    Ceea ce n-au inteles jurnalistii este faptul ca Elena Udrea a spus clar ca nu mai candideaza la presedintia PMP fiindca la Congresul din 8 februarie va primi un vot de incredere din partea tuturor delegatilor prezenti…vrea, nu vrea, ea va fi obligata sa se supuna dorintei membrilor partidului…nimeni altul n-ar trebui sa indrazneasca sa emita pretentii la sefia PMP pana in 2019 cand Elena Udrea va deveni presedintele Romaniei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.