Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Elena Udrea l-a denunţat la DNA pe arădeanul Florian Coldea

coldea-258x300-258x300Deputatul Elena Udrea a anunţat, vineri seară, într-un interviu pentru Hotnews, că a depus un denunţ pe numele actualului director interimar al SRI, arădeanul Florian Coldea.

„Un denunţ în care spun lucruri despre domnul general SRI Florian Coldea şi despre … o amintesc pe doamna procuror general DNA Codruţa Kovesi“, a explicat Elena Udrea.

Udrea a relatat că fostul său soţ, Dorin Cocoş, i-a solicitat să îi faciliteze o întâlnire atât cu fostul şef al SRI, George Maior, cât şi cu generalul Florian Coldea, pentru a lămuri anumite aspecte în dosarul Microsoft, însă ea nu ar fi dat curs acestei cereri.

„În momentul în care a apărut dosarul Microsoft şi s-a vehiculat numele fostului soţ, eram în plină campanie electorală. A venit – se spunea acolo, numele meu era evident legat de dosar şi mai ales se spunea despre un credit pe care soţul – şi care este şi proba în dosar – fostul soţ îl luase de la Dinu Pescariu şi pe care îl declarasem în declaraţia de avere.

În contextul acesta complex, a venit la mine fostul soţ să mă roage să îi fixez, să intermediez o întâlnire cu domnul Coldea şi domnul Maior, spunându-mi că nu doreşte să îi apeleze direct în situaţia dată. (…) Am întrebat de ce ar face asta, de ce să vorbească, şi a spus că ar dori să lămurească acuzaţiile din dosar, în condiţiile în care mi-a spus că a făcut nişte lucruri, la solicitarea dlui Coldea. Lucru care înseamnă, şi pentru asta sigur este foarte uşor de întrebat fostul soţ. Eu vă declar exact ce mi-a spus. (…) Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, cash, pentru a-şi finanţa televiziunea, RTV“, a susţinut Elena Udrea.

Aceasta a spus că a aflat că banii au fost remişi lui Sebastian Ghiţă de către Alin Cocoş.

„Mi-a mai spus că, tot aşa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care făcea sondaje“, a mai afirmat Elena Udrea.

Udrea a afirmat în interviu că Sebastian Ghiță i-a spus că Florian Coldea o urăşte.

“La o cafea cu domnul Sebastian Ghiţă, undeva în vara trecută, vă spun şi unde: la cafeneaua Sofa de pe Barbu Văcărescu, domnul Sebastian Ghiţă – un apropiat al SRI-ului şi o persoană care se vede des cu domnul Florian Coldea – mi-a spus ca domnul Coldea mă urăşte. Am intrebat de ce, şi mi-a spus un lucru pe care eu apoi l-am spus public – dar bineînţeles nu am citat, la vremea aceea: pentru că am fost permanent o sursă alternativă de informaţii la preşedinte”, a susţinut Udrea pentru Hotnews.

Elena Udrea explică atitudinea lui Florin Coldea faţă de ea prin lucrurile pe care ea le ştie şi pe care susţine că i le-a spus lui Coldea în faţă.

Udrea a mai declarat că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA şi că actualul şef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmând că cei doi au “o foarte bună relaţie”.

Elena Udrea a spus că Florian Coldea este “depozitarul tuturor secretelor tuturor”, iar pe de altă parte are o foarte bună relaţie cu Kovesi.

“Şi vă spun eu, care am intervenit în numirea dnei Kovesi în funcţia de procuror DNA”, a subliniat Elena Udrea.

Întrebată în ce sens a intervenit, ea a răspuns: “În sensul în care dl Victor Ponta nu era de acord să se facă numirile procurorilor şi numirea dnei Kovesi, era singurul nume de interes, care îl interesa pe preşedintele Traian Băsescu. Singurul nume care interesa era Codruţa Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruta Kovesi”.

Elena Udrea a explicat că Traian Băsescu în mod evident o susţinea pe Kovesi, dar aceasta era plecată din ţară, referindu-se la faptul că actualul procuror-şef al DNA a ocupat o vreme postul de înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană.

“Şi cel care a propus revenirea dânsei a fost dl Coldea”, a spus Udrea, adăugând că “ideea ca dânsa să se întoarcă de acolo a venit de la Florian Coldea”.

UPDATE

Elena Udrea a declarat, la Hotnews, că, “la televiziunea domnului Ghiţă”, în campanie, a apărut pentru două ore un document din care rezulta că Vasile Blaga a primit bani în dosarul Microsoft şi despre care Sebastian Ghiţă i-ar fi relatat apoi că a fost retras la cererea şefului SRI Florian Coldea.

Udrea a susţinut, într-un interviu acordat Hotnews, că a fost în prim-plan de la începutul apariţiei dosarului Microsoft.

“Toate documentele apărute pe surse se refereau la Elena Udrea. Toate dezbaterile, într-o anumită parte a presei, erau despre Elena Udrea. De aceea am si iesit public sa spun că nu mi se pare normal în momentul în care în acest dosar, spre exemplu, sunt numite, sunt pomenite de martori nume mari de lideri politici, cum ar fi Victor Ponta, dl Vasile Blaga, asta de catre martorul care l-a pomenit şi pe Dorin Cocos. Tot acel martor a spus ca i-a dat bani lui Vasile Blaga”, a susţinut Udrea, precizând că este vorba despre Claudiu Florică, de la Fujitsu Siemens.

Întrebată dacă a văzut această declaraţie în dosar, Udrea a confirmat şi a spus că documentul “a apărut şi la televizor”.

“În campanie a apărut pentru 2 ore, în scurt, la televiziunea domnului Ghiţă, a apărut acest document. Ulterior a fost retras. La întrebarea pe care am pus-o: «De ce nu s-a dezbătut la fel de intens documentul în care a apărut numele domnului Vasile Blaga, aşa cum s-a dezbătut în continuu în campania în care candidam la prezidenţiale implicarea fostului meu soţ în acest dosar?» răspunsul lui SeSebastian Ghiță fost: «Pentru că generalul Coldea, de la SRI, i-a cerut să retragă acest document»”.

Întrebată dacă are probe pentru aceste afirmaţii, Udrea a replicat: “Vă spun ce mi-a spus Sebastian Ghiţă. Intrebaţi-l să vedem dacă recunoaşte sau nu”.

Ea aprecizat că acest dialog a avut loc “în timpul campaniei, cândva”, când i-a reproşat lui Ghiţă faptul că “la televiziunea lui, la RTV – sigur, o televiziune făcută cu acordul SRI-ului” a fost difuzat acel document şi apoi a fost retras.

“La televiziunea lui, preţ de 2 ore maxim a ieşit acel document şi s-a dezbătut implicarea dlui Vasile Blaga. Acolo se spunea că a primit o sumă de bani de la Claudiu Florică, lucru care s-a întâmplat timp de 2 ore, după care a dispărut cu totul din dezbaterea publică”, a relatat Elena Udrea.

sursa: mediafax.ro

CITITI SI: Arădeanul Florian Coldea, director interimar la SRI

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.