Ziarul electronic al arădenilor

Elan Schwartzenberg, despre Codruţ Marta: „Sunt convins că este în viaţă“

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a catalogat drept „minciună” afirmaţia potrivit cărei l-ar fi ucis pe Codruţ Marta, precizând că n-a avut niciodată vreun diferend cu acesta.

El susţine că Marta este în viaţă şi, râspunzând unei întrebări referitoare la motivul pentru care acesta ar fi dispărut, a precizat că poate a primit informaţia „că a doua zi dimineaţa urma să fie luat de acasă”.

Elan Schwartzenberg a fost întrebat, într-un interviu la B1 TV, de ce l-a ucis pe Codruţ Marta.

„Oamenii sunt nebuni de legat. Se repetă o minciună, oricât de abominabilă, de o sută de ori şi, la un moment dat, primeşte greutate de adevăr”, a declarat Elan Schwartzenberg.

Acesta afirmă că Marta a fost, este şi va fi prietenul său, fiind convins că este în viaţă.

„Eu am considerat că dacă sunt nevinovat, nu văd de ce să mă dus să-mi spăl rufele în public. Ori eşti pus sub acuzare, ori nu şi când eşti pus, ai de răspuns. (…) Codruţ a fost, este şi va fi prietenul meu, sper că este bine unde este. N-am avut un diferend cu el niciodată. (…) Sunt convins că este în viaţă. Nu am avut niciodată vreun motiv, vreo râcă, vreo cauză. Speculaţiile sunt posibile”, a mai spus omul de afaceri.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu Codruţ Marta în ziua în care acesta a dispărut, Elan Schwartzenberg a povestit că aceea a fost „una dintre cele mai aglomerate zile din viaţa” sa.

„Am fost la Realitatea, m-am văzut cu Codruţ care a vrut să se vadă cu nişte persoane – prieteni şi instituţii ale statului – cărora întâlnirea cu el la mine acasă le permitea un cadru mai discret.

După ce a fost la mine acasă şi, conform teoriei, l-am ucis, am ajuns în oraş, m-am văzut cu Blejnar, am apucat să ajung la o masă, unde era şi un procuror DNA, m-am văzut cu cineva din conducerea UDMR, după care seara am luat masa cu două oficialităţi străine. Cam astea a fost ziua mea. Aşa am rezolvat cazul Marta, prietenul meu, unul dintre cei mai apropiaţi, n-am avut nicio divergenţă”, a mai spus Elan Schwartzenberg.

Acesta afirmă că „există dovezi concrete că este în viaţă bine, merci”, mult după momentul în care se presupune că l-ar fi ucis.

Întrebat care ar fi moticul dispariţiei lui Codruţ Marta, Elan Schwartzenberg a spus că nu este îngrijorat pentru soarta acestuia.

„Nu sunt îngrjorat pentru soarta lui Codruţ Marta. Poate că şi el la un moment dat în viaţă a primit o informaţie punctuală că a doua zi dimineaţa urma să fie luat de acasă. Poate s-a gândit că este mai bine să continue în altă parte, decât să se întoarcă acasă. Nu ştiu ce informaţii a primit el la respectiva întâlnire la mine acasă, poate i s-a spus acest lucru. Ulterior, a apărut dosarul lui”, a declarat Elan Schwartzenberg.

Dispariţia lui Codruţ Marta a fost declarată pe 25 mai 2012, de a doua soţie a acestuia, Andreea Marta. Ea a precizat că şi-a văzut ultima dată soţul pe 21 mai 2012.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.