Ziarul electronic al arădenilor

„Ecologiștii-propagandiști“, intrigați de o declarație a primarului Falcă

parcul1-300x201Membrii Grupului „Salvați Parcul Eminescu“ se declară „intrigați“ de o afirmație a primarului Aradului, Gheorghe Falcă, acesta spunând că „ecologiștii-propagandiști“ că nu au reacționat în cazul construcțiilor ilegale din Parcul „Tudor Arghezi“.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Grupul „Salvați Parcul Eminescu“ transmite că apreciază că Primăria a reacționat, după ce au fost sesizate construcțiile ilegale din Parcul „Tudor Arghezi“.

„Ne bucurăm că sesizarea noastră a avut efect, dar ne intrigă declaraţia primarului Gheorghe Falcă. (…) Întelegem că primarul este extrem de dezamăgit pentru că l-am împiedicat să construiască o parcare în locul celui mai vechi parc din Arad, dar nu putem tolera atacurile gratuite, minciuna şi dezinformarea, practici care nu fac cinste unui edil aflat în fruntea unui oraş ca Aradul. Sperăm ca Primăria, care are un aparat numeros la dispoziţie şi o Poliţie Locală în subordine, să se sesizeze prompt atunci când legea se încalcă flagrant într-o zonă atăt de centrală încât e imposibil să nu fie observat abuzul. Suntem convinşi că acest lucru se va întâmpla abia când Primăria Municipiului Arad îşi va schimba atitudinea distructivă la adresa verdelui urban, atitudine care nu face altceva decât să încurajeze asemenea practici“, se menționează în comunicatul de presă.

Reacția Grupului „Salvați Parcul Eminescu“ a venit după ce primarul Gheorghe Falcă a declarat, luni, că a fost amendată Compania de Apă Arad pentru amenjarea ilegală pe spațiul verde a două barăci în Parcul „Tudor Arghezi“ din zona Intim, dar a criticat lipsa de reacție în acest caz a „ecologiştilor-propagandişti“.

„Instituţiile din subordinea Primăriei îşi îndeplinesc atribuţiile şi au sancţionat instituţia şi constructorul celor două obiective. Din păcate nu am văzut reacţiile ecologiştilor-propagandişti vizavi de cele două construcţii care s-au ridicat într-un parc ceea ce mă face să cred că protestele organizate în Parcul Eminescu au avut tentă politică”, a declarat Falcă.

Grupul „Salvați Parcul Eminescu“ şi-a anunţat intenţia de a porni o campanie împotriva „inesteticului urban, mizeriei, nesimţirii şi bătăii de joc la adresa banului public din Arad“.

„Am început această campanie ridicând problema construcţiei, din punctul nostru de vedere ilegale, a două barăci metalice în Parcul „Tudor Arghezi”, care completau într-un mod nefericit aspectul oricum deplorabil al acestei suprafeţe verzi din zona Intim“, se mai arată în comunicatul de presă remis de Grupul „Salvați Parcul Eminescu“.

CITITI SI: Barăci ridicate ilegal în Parcul „Tudor Arghezi“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.