Ziarul electronic al arădenilor

Ecograf performant pentru Maternitatea din Arad

maternitate1Tenismenul Horia Tecău se alătură din nou cauzei Salvaţi Copiii România de a reduce mortalitatea infantilă şi donează un ecograf performant pentru Maternitatea de la Spitalul Judeţean din Arad.

Aparatul în valoare de 20.000 de euro va fi folosit pentru analize minuţioase făcute bebeluşilor.

Este a doua oară când sportivul contribuie la dotarea unei maternităţi din România.

În noiembrie 2015, Horia Tecău a donat bani pentru cumpărarea unui ventilator de suport respirator în valoare de 18.000 de euro, pe care Salvaţi Copiii l-a oferit Spitalului Judeţean din Constanţa.

„Sunt multe lucruri în jur care ar putea fi mai bune, ar putea fi remediate sau schimbate. Pentru multă lume e dificil să vadă asta şi renunţă. Renunţă să mai creadă. Când renunţăm să mai credem, renunţăm la viaţa pe care ne-o dorim pentru noi şi copiii noştri.

Eu vreau mai mult şi cred că fiecare dintre noi are puterea să schimbe ceva. Aceşti bebeluşi sunt fragili şi speriaţi. Toată lumea e speriată de ceva şi are nevoie de curaj. A ajuta înseamnă curaj, respect, dragoste şi responsabilitate pentru noi şi cei din jur. Redirecţionând 2% din impozitul pe venitul anual către dotarea maternităţilor putem salva vieţi.

E o sumă care nu face diferenţa în viaţa ta, dar dai dovadă că stii ce este cu adevărat important şi că îţi doreşti această schimbare. Felicit Organizaţia Salvaţi Copiii pentru acest program şi pentru efortul lor de a le oferi acestor bebeluşi o şansă la viaţă!“, a declarat Horia Tecău.

Ecograful va fi folosit de medicii de la maternitatea din Arad pentru analize amănunţite privind starea de sănătate a nou-născuţilor. Medicii spun că aparatul îi va ajuta să descopere la timp dacă bebeluşii care se nasc înainte de vreme suferă de malformaţii congenitale sau au alte probleme medicale.

Dr. Angelica Filimon, şef Secţie Neonatologie, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Arad, spune că ecografia este o metodă imagistică de diagnostic care vine în sprijinul clinicianului.

„În neonatologie, ecografia are un rol important în elucidarea unor probleme ale nou născutului şi în luarea unor decizii terapeutice. Până acum, secţia de neonatologie nu a avut în dotare ecograf. S-a lucrat cu un aparat care nu ne aparţinea şi care acum este de generaţie foarte veche, ce nu mai oferă precizie.

Consider că prin această dotare putem oferi servicii medicale de calitate pentru pacienţii noştri, întrucât nou-născuţii vor beneficia de ecografii abdominale şi transfontanelare. Mulţumim lui Horia Tecău şi Organizaţiei Salvaţi Copiii pentru implicare“, a spus Dr. Angelica Filimon.

Dotarea de la Maternitatea Spitalului Judeţean Arad face parte din seria de 25 de dotări anunţate de Salvaţi Copiii pentru anul 2016, ce vor viza maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din întreaga ţară.

Anul trecut, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a primit din partea Salvaţi Copiii un incubator performant în care sunt îngrijiţi prematurii în primele luni de la naştere.
Este a patra donaţie în judeţul Arad, după ce, în ultimii doi ani Salvaţi Copiii a oferit maternităţii echipamente medicale în valoare de 89.000 de lei: două monitoare de funcţii vitale, o lampă de fototerapie, un bilirubinometru şi un incubator.

În Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad au avut loc anul trecut 2.453 de naşteri şi 633 de copii au fost îngrijiţi în secţia de terapie intensivă. Rata mortalităţii infantile în judeţul Arad a fost, în 2014, de 8,4 la mie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.