Ziarul electronic al arădenilor

Echipa „Delta Force“ din Arad, la Campionatul de Robotică din Rusia

Șase elevi din Arad, care împreună formează echipa Delta Force a Colegiului Național de Informatică din Arad, s-au calificat în finala campionatului de robotică din Rusia, care va avea loc în perioada 13 – 15 februarie la Krasnoyarsk, în Siberia.

Arădenii au impresionat, la sfârșitul anului trecut, în competiția regională de la Sankt Petersburg, cu un robot construit de ei, în valoare de aproximativ 8.000 de euro.

Echipa de la Colegiul Național de Informatică, care a reprezentat cu succes Aradul și la „BRD First Tech Challenge” organizat de „Naţie prin Educaţie”, este formată din Dragoș Octavian Botoșan (programator, team lider), Robert Vlășan și Laurențiu Sălăjan (departamentul tehnic), Laura Ilie, Adam Ioniță și Raul Munteanu (marketing).

Merituoșii elevi, care pentru performanțele lor muncesc și la sfârșit de săptămână, îi au ca mentori pe prof. ing. Florin Feher, Corina Botoșan și Laurențiu Puf și beneficiază de susținerea directorului colegiului, Maria Pașcalău.

Sponsorul celor de la Delta Force este APTIV. Cum însă domeniul în care activează echipa este unul costisitor, marile firme din Arad sunt așteptate să se alăture performanței echipei Delta Force, susținând financiar participarea acesteia la finala de la Krasnoyarsk.

Comunicat de presă

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.