Ziarul electronic al arădenilor

Dubașii de pe Valea Mureșului, ultim omagiu adus regelui Mihai

Dubașii de pe Valea Mureșului, care an de an, îl colindau pe regele Mihai au adus, duminică, un ultim omagiu fostului suveran.

Familia Regală a postat pe pagina oficială de Instagram câteva fotografii cu dubașii în curtea Castelului de la Săvârșin.

„Astăzi, 10 decembrie 2017, Dubașii din toată zona Văii Mureșului au adus un ultim omagiu și au păstrat un moment de reculegere in memoria Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I, la Castelul Săvârșin“, se arată în anunțul postat de Familia Regală.

Dubaşii de la Săvârşin, un cunoscut grup de colindători de pe Valea Mureşului, erau preferaţii Regelui Mihai. În fiecare ajun de Crăciun, prima casă din comună la care se opreau dubaşii pentru a duce vestea naşterii Mântuitorului era Castelul Regal. Regele Mihai îi primea mereu pe terasa castelului sau în satul regal.

Regele Mihai I a fost ultima dată la Castelul de la Sâvârşin în cursul lunii august 2014, când, împreună cu Regina Ana, a participat la inaugurarea Casei de Oaspeţi din cadrul Satului Regal.

Regele Mihai – care împlinise 96 de ani în 25 octombrie – a încetat din viaţă în 5 decembrie, la reşedinţa sa din Elveţia.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui va fi adus în ţară miercuri, 13 decembrie. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 16 decembrie, la noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, unde sicriul cu trupul neînsufleţit va fi transportat, de la Bucureşti, cu Trenul Regal.

foto: FamialiaRegala/Instagram

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.