Ziarul electronic al arădenilor

DSP Arad: 355 de persoane în carantină, 482 în autoizolare la domiciliu

La nivelul Județului Arad, conform raportării Direcției de Sănătate Publică a Județului, în centrele de carantină erau cazate, în miercuri, la ora 9.00, 355 persoane.

Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 209.

În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 482, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 2.157.

Pe parcursul zilei de marți, și până miercuri dimineață, polițiștii arădeni au verificat 1.212 de persoane și 6 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare.

În urma acestor verificări, au fost aplicate 50 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 121.000 lei. Nu au fost întocmite noi dosare penale.

În același interval de timp, jandarmii arădeni au aplicat 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 24.000 lei.

Polițiștii locali arădeni, acționând cu un efectiv de 48 de cadre și 18 mijloace auto,  au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 6.04.2020, ora 7.00 – 7.04.2020, ora 7.00),  1.022 de persoane, întocmind 15 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 31.000 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.

***

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.