Ziarul electronic al arădenilor

DSP Arad: 333 de persoane în carantină, 855 sunt autoizolate la domiciliu

La nivelul județului Arad, conform raportării Direcției de Sănătate Publică a Județului, în centrele de carantină erau cazate, duminică, la ora 9.00, 333 persoane.

Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este 145.

În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de  855, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 1.772.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, și până duminică dimineață, polițiștii arădeni au verificat 888 de persoane și 11 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare.

În urma acestor verificări, au fost aplicate 60 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 96.000 lei. Nu au fost întocmite dosare penale noi.

În același interval de timp, jandarmii arădeni au aplicat 9 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 10.000 lei.

Polițiștii locali arădeni, acționând cu un efectiv de 48 de cadre și 18 mijloace auto,  au legitimat și verificat într-un interval de 24 de ore (perioada 4.04.2020, ora 7.00  – 5.04.2020, ora 7.00) 1.704 persoane, întocmind 12 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 26.000 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.

***

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale.

De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.