Ziarul electronic al arădenilor

DSP Arad: 139 de persoane în carantină, 1.775 în autoizolare la domiciliu

La nivelul județului Arad, conform raportării Direcției de Sănătate Publică a Județului, în centrele de carantină erau cazate, sâmbătă dimineață, la ora 9.00, 139 de persoane.

Totodată, precizăm că numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 124.

În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de  1.775, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 337.

Pe parcursul zilei de vineri și până sâmbătă dimineață, 1.345 de persoane au fost verificate de polițiștii arădeni cu privire la respectarea măsurilor de autoizolare, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei.

Au fost controlate și 50 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate.  De asemenea, 141 persoane au fost sancționate pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație instituite prin Ordonanța Militară nr. 3 a Ministrului Afacerilor Interne, cu amenzi în valoare totală de 117.645 lei. Pe această ultimă speță menționată, jandarmii arădeni au aplicat, în același interval de referință, 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.700 lei.

***

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale.

De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Prefecturii Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.