Ziarul electronic al arădenilor

Drumurile Târnova – Tauț și Gurahonț – Buteni, modernizate din bugetul CJ Arad

Consilierii județeni au aprobat documentația tehnică pentru două drumuri județene foarte importante: cel dintre Târnova și Tauț, respectiv Gurahonț – DJ 708 (Buteni).

Cele două drumuri au fost respinse de la finanțare de Guvernul Românei și vor fi modernizate, cel mai probabil, din resursele Consiliului Județean Arad.

Primul tronson, în lungime de 9 kilometri, va fi reabilitat în timp ce modernizarea celui de-al doilea drum va începe cu un prim tronson de circa 1 kilometru, ieșirea din Gurahonț spre Iosaș.

Inițial s-a dorit finanțarea acestor două tronsoane prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală), dar cele două proiecte au fost respinse de Ministerul Dezvoltării, motivația fiind lipsa fondurilor.

Consiliul Județean a reactualizat Documentația de Avizare a Lucrărilor (DALI) pentru ambele proiecte, urmând să identifice sursa de finanțare a acestora.

„Aceste drumuri fac parte din strategia Consiliului Județean Arad, de dezvoltare a infrastructurii rutiere județene. Trebuie să ținem cont de faptul că drumul Târnova-Tauț este folosit de peste 8000 de arădeni, iar traseul Gurahonț-Buteni de alți 9000. La aceștia se adaugă și cei care tranzitează localitățile aflate pe traseul celor două tronsoane de drum. Refuzați de Guvernul României, deși arădenii sunt buni contribuabili la Bugetul de Stat, suntem nevoiți să ne reorientăm și să găsim alte surse de finanțare, cel mai probabil din fonduri proprii. Deocamdată s-au actualizat indicatorii tehnici și cei economici, pentru a putea depune proiectele pentru finanțare”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Valoarea totală estimată pentru tronsonul Târnova-Tauț este de 18.019.071,18 lei (cu TVA), în timp ce pentru modernizarea primului tronson din drumul Gurahonț-Buteni sunt prevăzuți 3.847.074,68 lei (cu TVA).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.