Ziarul electronic al arădenilor

Drumul Șicula – Cermei urmează să fie modernizat de Consiliul Județean Arad

Un nou drum județean se află în faza de întocmire a documentației tehnice și va fi modernizat, printr-o investiție a Consiliului Județean.

Astfel, obiectivul ca 700 km. de drumuri să fie modernizate până în anul 2025 este și mai aproape de realitate.

Consiliul Județean Arad a eliberat Certificatul de Urbanism pentru modernizarea drumului județean Șicula – Gurba – Cermei, tronson care leagă DN79A (Ineu -Chișineu Criș – Vărșand) de nord-vestul județului, zona Cermei – Apateu – Beliu.

„Și acest tronson de drum face parte din strategia de modernizare a drumurilor județene, demarată în 2016 și care are ca obiectiv modernizarea a peste 700 de kilometri de drumuri județene. Până în 2020, s-au modernizat sau se află în lucru peste 450 de kilometri de drumuri județene, iar ținta noastră, pentru 2025 este de peste 700 de kilometri.

Drumul Șicula – Gurba – Cermei face parte dintr-un proiect mai amplu: «Modernizare rețea rutieră în zona de nord a Județului Arad», din care mai fac parte tronsoanele de drum Cermei – Berechiu – limită județ (spre Bihor), Cermei -Beliu, Cermei – Șepreuș și DN79 – Mișca – Apateu – Berechiu, pentru care vom accesa fonduri europene. Lungimea totală a drumurilor care vor fi modernizate în nordul județului este de 74 de kilometri”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Modernizarea rețelei rutiere în zona de nord a Județului Arad reprezintă proiectul strategic al Consiliului Județean pe următorii 4 ani, în domeniul infrastructurii rutiere și va fi finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.