Ziarul electronic al arădenilor

Drumul județean Lipova – Neudorf va fi modernizat

Un nou drum județean urmează să fie modernizat de Consiliul Județean Arad. Președintele Iustin Cionca a semnat certificatul de urbanism pentru modernizarea drumului Lipova – Neudorf, un tronson în lungime de 5,7 kilometri.

Prin semnarea certificatului de urbanism, se poate demara procedura de întocmire a documentației tehnice, etapă premergătoare executării lucrării propriu-zise.

„Modernizarea acestui tronson, Lipova – Neudorf, vine în completarea drumului Neudorf – limită județ Timiș, modernizat în 2019, respectiv a drumului Lipova -Cuveșdia – limită județ Timiș, care este în faza realizării proiectului tehnic. Modernizăm, astfel, drumurile din zona Lipovei și asigurăm un trafic sigur și rapid pe partea stângă a Mureșului”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lucrările propuse pe tronsonul Lipova – Neudorf constau în amenajarea profilului transversal și longitudinal al drumului, a șanțurilor de pământ, realizarea intersecțiilor cu drumurile laterale, înlocuirea unor podețe și realizarea de podețe noi, lucrări de consolidare cu ziduri de sprijin, cât și construirea unui pod nou, în apropierea localității Neudorf.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.