Ziarul electronic al arădenilor

Drumul Gurahonț – Dieci – Buteni va fi modernizat. Nu a mai fost reparat de 50 de ani

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, și reprezentantul firmei PORR, au semnat astăzi, la Gurahonț, contractul pentru modernizarea DJ 708 Gurahonţ – Buteni, finanțat din fondurile proprii ale Consiliului Județean.

La semnarea contractului au mai fost prezenți primarii din Gurahonț, Buteni și Dieci, dar și localnici.

Drumul județean Gurahonț – Dieci – Buteni, în lungime totală de 22,2 kilometri, traversează localitățile Iosaș, Pescari, Dieci, Cociuba, Revetiș, Berindia și Păulian.

Valoarea totală a lucrărilor de proiectare și modernizare este de 20.404.799,58 lei cu TVA, din care suma de 469.183,68 lei cu TVA reprezintă proiectarea și asistența tehnică pe perioada execuției lucrărilor. Termenul pentru realizarea proiectului tehnic și obținerea tuturor avizelor este de 90 de zile de la semnarea contractului, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de maxim 36 luni.

,,Suntem într-un calendar intens de deschidere a șantierelor în județ! Toată munca pe care am depus-o în ultimii 2 ani și jumătate începe să se vadă. Luni anunțam semnarea contractului pe drumul județean Bârsa – Sebiș – Dezna – Moneasa – Limită județ Bihor, iar astăzi semnăm contractele de execuție pentru drumul județean Gurahonț – Dieci – Buteni și podul dintre Aluniș și Frumușeni.

 De două ori tronsonul Gurahonț – Dieci – Buteni a fost propus la MDRAP (Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice) spre modernizare prin programul PNDL în anul 2017, respectiv 2018, fiind respins de fiecare dată. De aceea, Consiliul Județean Arad, din respect față de localnici, a decis să realizeze această investiție din fondurile CJA. Modernizăm drumul acesta care din anul 1968 nu a mai trecut prin reparații capitale. Mă bucură faptul că o firmă serioasă a câștigat licitația, dar o avertizez încă de pe acum să realizeze o lucrare bună, să lucreze repede, pentru că îmi doresc ca între Gurahonț și Buteni să se circule cât mai urgent în condiții corecte!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Principalele lucrări de modernizare a drumului Gurahonț – Dieci – Buteni constau în corectarea elementelor geometrice ale drumului județean prin lărgirea platformei  până la 8,0 m acestuia, realizarea unor consolidări de terasamente, înlocuirea a 36 de podețe existente, amenajarea acceselor la proprietăți și a drumurilor laterale, reprofilarea șanțurilor pentru asigurarea continuității scurgerii apelor pluviale,  amenajarea  trecerii la nivel cu calea ferată, realizarea unei structuri rutiere noi cu îmbrăcăminte asfaltică în două straturi, montare 1.830 ml parapeți de protecție, montare de indicatoare rutiere și realizare marcaje longitudinale și transversale.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.