Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Drumul dintre Dieci și Crocna s-a surpat

3Drumul dintre Dieci și Crocna s-a surpat, în cursul nopții de miercuri spre joi, pe o suprafață de câteva zeci de metri, circulația rutieră între cele două localități arădene fiind blocată.

Primarul comunei Dieci, Liviu Burtă, a declarat, pentru actualitati-arad.ro, ca DJ 708, care leagă localitățițe Crocna și Dieci s-a surpat din cauza râului Crișul Alb, care a săpat pe sub drum, producând fisuri adânci de doi metri.

„Este o calamitate naturală. Așa ceva nu s-a mai întâmplat de 40 de ani, de când drumul a fost afectat din cauza săpăturilor la o carieră de piatră din localitate. Bine că nu a avut loc niciun accident, pentru că totul s-a întâmplat noaptea. Au fost în zonă muncitorii de la Drumurile Județene care au promis să, cel târziu săptămâna viitoare, vor remedia situația“, a declarat Liviu Burtă.

Primarul din Dieci a mai spus că la Prefectura Arad s-a întrunit Comisia pentru Situații de Urgență care va analiza măsurile care se impun în acest caz.

Până la repararea drumului, transportul copiilor din Crocna la școala din Dieci se face prin Gurahonț, pe o rută ocolitoare, ceea ce înseamnă 15 kilometri în plus.

La fel se desfășoară și transportul muncitorilor spre fabricile din Ineu și Chișineu Criș.

Conform locuitorilor din zonă, acest drum a fost modernizat în urmă cu patru ani, însă nimeni nu a luat în calcul că drumul este foarte aproape de Crișul Alb, dar nu s-au făcut lucrări de consolidare a malurilor râului.

UPDATE

Consiliul Judeţean Arad a anunțat închiderea temporară a drumului judeţean DJ 708 tronsonul Croncna – DC36 şi intersecţia DJ 792 E – Almaş –Dieci, din cauza unor surpări de teren apărute pe DJ 708, pe o lungime de 42 de metri.

„Accesul se va face pe rutele ocolitoare: de la Crocna spre Gurahonţ pe DJ 708 şi de la Dieci spre Revetiş şi Almaş pe DJ 792 E. Lucrările de refacere a carosabilului vor dura aproximativ 10 zile“, au informat reprezentanții CJ Arad.

De asemenea, Prefectura a informat că, urmare a surpării unei porțiuni de aproximativ 30-40 metri din drumul județean 708 Dieci – Crocna, a fost emis un ordin de Prefect privind constituirea unei comisii mixte care se va deplasa în teren vineri, 19 februarie 2016, în vederea identificării soluțiilor tehnice de remediere a problemei.

Comisia este formată din reprezentanți ai următoarelor instituții: Instituția Prefectului, Consiliul Județean Arad, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad, Sistemul Hidrotehnic Criș Alb Independent, Direcția Regională în Construcții Vest – Compartimentul de Control și Inspecție pentru Calitatea Lucrărilor în Construcții Arad, Primăria Comunei Dieci.

„În urma surpării porțiunii de drum nu s-a produs niciun incident, circulația auto fiind oprită. Activitățile din localitatea Crocna precum: transportul copiilor la școală, aprovizionarea magazinelor, accesul spre locuințe etc, nu au întrerupte, fiind utilizată o rută alternativă“, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Arad.

CITITI SI: Florin Tripa: Lucrările de calitate îndoielnică la drumurile judeţene generează probleme grave

12

comentarii

2 Comments

  • mariana

    Drumurile sunt facute fara responabilitate. Oricum NATURA se razbuna si, mai ales, Crisul Alb a fost intotdeauna un rebel- razbunator. Eu chiar ii dau dreptate, oamenii sunt SMECHERI, nu respecta MAMA -NATURA,fura,mint si smecheresc……
    APROPOSITO: puteti circula pe ruta DIECI_REVETIS? Figureaza SOSEA de multi ani si e DRUM VAI DE MAMA LUI……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.