Ziarul electronic al arădenilor

Drumul Arad – Pâncota, modernizat peste 55 de luni

Tronsoanele de drum județean Arad – Pâncota, Buteni – Pâncota și Sânpetru German – limită cu județul Timiș, vor fi modernizate, contractele de finanțare a lucărilor fiind semnate, joi, la Consiliul Județean Arad.

Contractele au fost semnate de Iustin Cionca, președintele CJ Arad, și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

Proiectul CJ Arad privind modernizarea DJ 709, între Arad și Pâncota, precum și cel de reabilitare a DJ792C, tronsonul Buteni – Pâncota,  va fi implementat pe parcursul a 55 de luni.

„În urma implementării proiectului se vor moderniza 61,09 km de drum județean, vor fi construite/modernizate 18 stații de transport public și alveole și se vor crea elemente suplimentare destinate siguranței circulației (parapete de siguranță, marcaje rutiere longitudinale și transversale, indicatoare rutiere, borne kilometrice și hectometrice).

De asemenea, prin realizarea investiției se va îmbunătăți accesul la rețeaua TEN-T (rețeaua trans-europeană de transport), drumurile modernizate deservind aproximativ 220.000 de locuitori“, se menționează în proiect.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de aproximativ 138 milioane lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Astfel, valoarea totală a acestuia ajunge la aproximativ 142 milioane lei.

Cel de-al doilea proiect, ,,Modernizare DJ 709E km 9+200…16+600 Sânpetru German – limită județ Timiș” va fi implementat pe parcursul a 28 de luni.

Prin implementarea acestui proiect vor fi modernizați 6,92 km de drum, astfel peste 6.200 de locuitori urmând să beneficieze de infrastructura modernizată care asigură accesul la coridoarele TEN – T.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de aproximativ 15,4 milioane lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Astfel, valoarea totală a acestuia ajunge la aproximativ 15,7 milioane lei.

În data de 26 septembrie 2016, Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest a aprobat lista ce conține cele 10 proiecte prioritare care aparțin consiliilor județene pentru ca acestea să fie depuse în cadrul axei prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională din cadrul Regio – POR 2014-2020.

Cele două proiecte pentru care s-au semnat joi contractele de finanțare fac parte din lista proiectelor propuse de către Consiliul județean Arad și anume.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.