Ziarul electronic al arădenilor

Droguri trimise la Arad prin firme de curierat

droguriUn grup infracțional, care distribuia droguri în mai multe județe, printre care și Arad, prin intermediul firmelor de curierat, a fost destructurat de procurorii DIICOT, care au efectuat, joi, mai multe percheziții.

Perchezițiile domiciliare au fost efectuate pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi şi Hunedoara, în cadrul unei acţiuni care a vizat destructurarea grupului infracţional organizat specializat în cumpărarea şi vânzarea de droguri şi produse cu efecte psihoactive (etnobotanice).

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada octombrie 2015 – februarie 2016, trei suspecţi au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de droguri de risc (canabis) şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice).

În urma cercetărilor, s-a stabilit că drogurile şi etnobotanicele erau comandate de membrii grupului de pe site-uri (în special din Marea Britanie), distribuite apoi în ţară la mai mulţi consumatori.

S-a reţinut că unul dintre membrii grupului distribuia, prin intermediul unor firme de curierat, droguri şi etnobotanice la mai mulţi consumatori de pe raza judeţelor Sibiu, Mureş, Maramureş, Timiş, Arad şi Hunedoara.

De asemenea, pe raza judeţului Hunedoara, în special pe raza municipiului Lupeni şi a localităţilor limitrofe, drogurile şi etnobotanicele erau distribuite la diverşi consumatori, dintre care unii erau minori, în schimbul unor sume importante de bani, de către un alt membru al grupului.

„Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 400 de grame de masă vegetală, 2 arme de foc, deţinute fără drept, un laptop, 9 telefoane mobile şi mai multe dispozitive de mărunţit şi cântărit“, se arată în comunicatul remis de DIICOT.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj au fost aduse, în vederea audierii, nouă persoane.

Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Gorj, SCCO Mehedinţi şi SCCO Hunedoara, cu suportul de specialitate al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă şi sprijinul IPJ Gorj.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.