Ziarul electronic al arădenilor

Două prezențe arădene în „Fest(in) pe Bulevard”

Cea de a VI-a ediție a Festivalului Fest(in) pe Bulevard de la București își înscrie în selecția din acest an două producții arădene.

Vorbim despre „Tatăl” (foto) în regia lui Radu Iacoban și „Disputa”, în regia lui Vlad Massaci (coproducție cu Teatrul Nottara din București). Cele două spectacole sunt programate în 13 octombrie, de la ora 18.00, respectiv în 14 octombrie, de la ora 18.15, în sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara.

„Avem parte în această toamnă de un adevărat maraton festivalier. E șansa noastră de a arăta iubitorilor de spectacole din toată țara, că în Arad există teatru de calitate. Există producții și creatori care au ceva de spus. Ne bucurăm să luăm pulsul… teatral al țării și să jucăm alături de trupe importante” – spune Bogdan Alexandru Costea, managerul TCISA

Tema sub care se desfășoară Fest(in) pe Bulevard în acest an este “criza comunicării”.

„De ce am optat, în acest an, pentru criza comunicării ca temă principală a Festivalului Internațional de Teatru – Fest(in) pe Bulevard? Pentru că, deși teatrul este o artă a comunicării, oamenii săi își cheltuiesc, adesea, talentul și energia risipându-se în dispute sterile, lipsite de o miză artistică. Pentru că, deși ne aflăm într-un secol al comunicațiilor, suntem tot mai înstrăinați și tot mai singuri în deciziile noastre.

Pentru că, deși avem la îndemână cele mai moderne mijloace de negociere, preferam să ne despărțim unii de alții prin SMS-uri și/sau prin declarații de presă. Pentru că, deși rețelele de socializare aveau menirea să ne apropie, au ajuns să ne învrăjbească. Pentru că, tot vorbind despre libertatea mass-mediei, am devenit sclavii acesteia, lasându-ne (și parcă plăcându-ne să fim) manipulați. Pentru că între misiunile nobile ale teatrului este și aceea de a se implica în viața oamenilor, atrăgându-le atenția asupra disfuncționalităților sociale, făcându-i să-și pună întrebări și, uneori, să le și ofere răspunsuri.” – spune Marile Țepuș, directorul Fest(in)

Următoarea prezență arădeană într-un festival este pe scena Galei Naționale a Comediei.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.