Ziarul electronic al arădenilor

Premiu pentru Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad

Început foarte bun de sezon festivalier. Trupa Teatrului Clasic „Ioan Slavici” se întoarce premiată de la unul dintre cele mai importante evenimente teatrale ale toamnei: Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea.

Palmaresul teatrului arădean se îmbăgățește cu un premiu extrem de important: Premiul pentru cel mai bun actor acordat actorului  Ovidiu Ghiniță, pentru rolul André, în spectacolul „Tatăl”, regizat de Radu Iacoban.

Pentru scenografia aceluiași spectacol – „Tatăl” – Tudor Prodan a fost nominalizat la categoria „Cea mai bună scenografie”.

„Este un premiu foarte important pentru trupa noastră. Juriul –format din personalități marcante ale teatrului românesc – a avut o misiune foarte grea, pentru că spectacolele propuse de teatrele din țară au fost toate foarte bune. Faptul că au decis că noi merităm acest premiu nu face decât să ne bucure și să ne provoace în același timp. Vorbim despre un spectacol bine construit, un actor foarte talentat și nu în ultimul rând, despre o întreagă trupă care, după cum se vede de ceva vreme, are ceva de spus pe scenele din întreaga țară” – spune Bogdan Costea, managerul Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad.

Seria participărilor la festivaluri de profil nu se încheie însă aici.

Astfel, marți, 2 octombrie, trupa arădeană va fi prezentă pe scena Festivalului Multicultural de Teatru „Tranzit Feszt“ de la Satu Mare, cu spectacolul „Orașul nostru” (foto).

Luna octombrie continuă cu participări la festivaluri la Iași, București și Galați.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.