Ziarul electronic al arădenilor

Două parcuri vor fi realizate în cartierele Gai și Bujac

parcÎn cartierele Gai și Bujac din Arad vor fi amenajate două parcuri, iar conducerea Primăriei municipiului a anunțat că a dat comanda pentru începerea lucrărilor.

Cele două parcuri vor fi amenajate de SC Gospodărirea Comunală, societate aflată în subordinea Consiliului Local, care a început ierbicidarea terenurilor pe care vor fi realizate parcurile.

„Am dat comanda Societăţii Gospodărirea Comunală să înceapă lucrările în cele două parcuri. Până la sfârşitul acestui an, sperăm ca acestea să fie finalizate în proporţie de 80 la sută”, a anunţat, joi, Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Parcul din cartierul Gai va fi amenajat pe un teren de 17.800 de metri pătraţi, în faţa Bisericii Ortodoxe sârbe.

Pe acel teren vor fi amenajate alei, va fi plantată vegetaţie diversă, compoziţii florale, vor fi plantaţi arbuşti pitici şi de talie medie. Parcul din Gai va fi îngrădit cu gard viu.

Înainte de elaborarea proiectului pentru amenajarea parcului din Gai, reprezentanţii municipalităţii au avut discuţii cu reprezentanţii comunităţii sârbe din acest cartier, care şi-au expus punctul de vedere.

Prin urmare, la cererea acestora s-a prevăzut un loc de întâlnire de grup în centrul parcului.

Parcul din cartierul Bujac va fi amenajat pe strada Trotuşului, într-o zonă de case şi va fi destinat în special tineretului din cartier, dar va avea şi o zonă pentru vârstnici.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.