Ziarul electronic al arădenilor

Două grădinițe din Arad vor fi reabilitate termic cu fonduri nerambursabile

Clădirile a două grădinițe cu program prelungit din municipiul Arad vor fi reabilitate termic, finanțarea pentru lucrări fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Contractele pentru finanțarea lucrărilor au fost semnate de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, și de Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014 – 2020 în Regiunea Vest.

Proiectele vor fi finanțate în cadrul Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014 – 2020.

Primul proiect semnat de a fost cel de reabilitare termică a Grădiniței cu program prelungit „Curcubeul Copiilor”.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 12 luni și vizează executarea de lucrări de termoizolare a clădirii, instalarea unui sistem alternativ de producere a energiei termice – panouri solare, realizarea unei rampe de acces și grup sanitar pentru persoane cu dizabilități.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 1.216.483 lei, iar valoarea totală a acestuia este de 1.892.049 lei.

Cel de-al doilea proiect vizează reabilitare termică a Grădiniței cu program prelungit „Grădinița Prieteniei” și va fi implementat pe parcursul a 12 luni.

În cadrul proiectului vor fi executate lucrări de termoizolare a clădirii, vor fi montate panouri solare pentru prepararea apei calde, vro fi refăcute trotuarele de protecție a clădirii. De asemenea, va fi realizaată o rampă de acces și un grup sanitar pentru persoane cu dizabilități.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 1.272.064 lei, iar valoarea totală a acestuia este de 1.489.609 lei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.