Ziarul electronic al arădenilor

Două filme care au ca temă dragostea, la cinematograful Arta

În această săptămână, la cinematograful Arta vor rula două filme incitante, ambele având ca temă dragostea.

Din documentarul „Love and engineering“ în regia lui Tonislav Hristov (10 decembrie, ora 20.00) aflăm cum se împacă inginerii cu dragostea, din perspectiva unui inginer în calculatoare din Bulgaria, care susține că a reușit să găsească hack-ul pentru dragoste, dar oare poate reuși să îi ajute pe alți ingineri timizi și singuratici să descopere iubirea adevărată și totodată, fericirea supremă?

Încercând să vină cu o formulă științifică pentru a găsi soția perfectă, el se folosește de alți ingineri pe post de șoareci de laborator: le predă ideile sale și îi trimite să le testeze în lumea reală. Acesta îi ghidează wireless în timpul întâlnirilor cu potențiale candidate – femei tinere și frumoase. Sunt regulile atracției, sexului și dragostei într-adevăr științifice?

Și dacă da, chiar am vrea să știm asta? Atât amuzant într-un mod tocilăresc, dar și cordial în același timp, deși Love and Engineering este plin de glume, nu își batjocorește în niciun moment subiecții. Este destulă ironie, critică aspră a sinelui și umor ironic în acest documentar pentru a-l numi o parodie a dating-ului modern, online și o privire sensibilă în mai multe vieți singuratice.

Cu o distribuție de excepție, avându-l în rol principal pe Bogdan Dumitrache, căruia i se alătură Adrian Titieni, „Un om la locul lui“, în regia lui Hadrian Marcu, va rula vineri, 14 decembrie, de la ora 20.00.

Filmul ne prezintă un triunghi amoros care este zdruncinat de o sarcină neplanificată.

„Oamenii caută instinctiv conexiunile emoționale dar acestea sunt întotdeauna legate de o persoană. Acest aspect face lucrurile complicate. Câteodată e preferabil să rămâi singur, dar singurătatea nu este o opțiune pe termen lung. Această contradicție îi aduce pe unii dintre noi într-o permanentă stare de conflict”, spune regizorul despre ideea care a stat la baza filmului.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.