Ziarul electronic al arădenilor

Două comune din județul Arad au rămas fără primari

Prefectul județului Arad a emis ordinele privind încetarea mandatelor de primar pentru Avram Teodor și Traian Balint, ambii fiind condamnați pentru fapte de corupție.

Prefectul Cosmin Pribac a emis, luni, un ordin privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, prin demisie, a mandatului de primar al comunei Almaș a lui Avram Teodor.

„Ordinul a fost emis în baza referatului secretarului comunei Almaș prin care se propune emiterea sa ca urmare a demisiei domnului Avram Teodor din funcția de primar“, se arată într-un comunicat al Prefecturii Arad.

Tot luni, Pribac a emis un ordin privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al comunei Covăsânț a lui Traian Balint.

Ordinul a fost emis în baza referatului secretarului Comunei Covăsânț prin care se propune emiterea sa ca urmare a sentinței penale nr. 400/8.12.2016 a Tribunalului Arad, pronunțată în dosarul cu nr. 3389/108/2016.

„În ambele comune, până la data organizării alegerilor parțiale, atribuțiile funcției de primar vor fi preluate de către viceprimari. Ordinele pot fi atacate la instanța de contencios administrativ în 10 zile de la comunicare“, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Arad.

În luna decembrie, judecătorii Tribunalului Arad au decis condamnarea la închisoare cu suspendare a primarilor realeși Traian Balint (comuna Covăsînţ) şi Avram Teodor (comuna Almaş).

Traian Balint au fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, iar Avram Teodor a fost condamnat la doi ani şi șase luni cu suspendare.

Conform sentinței publicate pe portatul Tribunalului Arad, cei doi au fost condamnați pentru luare de mită și au termene de supraveghere cuprinse între trei ani și trei ani și jumătate.

Tribunalul Arad a mai dispus ca primarul din Covăsînţ să urmeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune.

În sentință se mai arată că Traian Balint trebuie să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local Covăsânţ sau Consiliului Local Ghioroc, iar Avram Teodor va presta o muncă neremunerată, tot două luni, în cadrul Consiliului Local Almaş sau Consiliului Local Gurahonţ.

De la Avram Teodor, Tribunalul a dispus confiscarea sumei de 4.000 de lei consemnată la CEC Bank.

CITITI SI: VEZI acuzațiile aduse primarilor din Șicula, Covăsînț și Almaș

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.