Ziarul electronic al arădenilor

Două arădence, înșelate prin metoda „accidentul“

femeiePoliţiştii din Arad au depistat și reţinut un tânăr, care a înșelat două femei prin metoda „accidentul”.

Oamenii legii au fost sesizaţi, sâmbătă, de o femeie, de 55 de ani, despre faptul că a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care s-a recomandat, în mod fals, ca fiind avocatul unei familii a căror copii ar fi fost accidentaţi în apropierea unei treceri de pietoni de fiul ei.

Totodată, femeia a sesizat că i-a fost solicitată suma de 2.000 de euro şi că, la indicaţiile avocatului fictiv, urma să se întâlnească în zona centrală a municipiului Arad cu un alt bărbat, care s-a prezentat a fi şoferul acestuia, pentru ai da banii.

„În urma sesizării, poliţiştii au organizat operaţiunea de prindere flagrant, iar tânărul a fost depistat şi reţinut în momentul în care urma să primească banii de la victimă. Tânărul are 21 de ani și este din Călăraşi. De asemenea, în urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că, în aceeaşi zi, tânărul, ar fi solicitat prin aceeaşi metodă şi a primit suma de 10.000 de lei de la o altă femeie, în vârstă de 59 de ani, bani care au fost recuperaţi şi predaţi victimei“, se precizează într-un comunicat de presă, remis, luni, de IPJ Arad.

Tânărul a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi a fost prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunere de arestare preventivă, care au dispus înlocuirea acesteia cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Atenţie la înşelăciunile prin metoda „accidentul”

Poliţiştii vă recomandă să nu daţi curs solicitărilor primite prin telefon din partea unor persoane necunoscute;

În situaţia în care primiţi un apel telefonic prin care sunteţi anunţaţi că o rudă a fost implicată într-un accident, verificaţi informaţia apelând ruda despre care se spune care ar fi fost implicată în accident sau alte persoane apropiate acesteia şi astfel să vă convingeţi dacă situaţia prezentată prin telefon se dovedeşte a fi reală sau nu.

Poliţia Română vă recomandă să fiţi prudenţi în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs solicitării, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare:

* depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv.

* înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.