Ziarul electronic al arădenilor

Două aqua-parcuri şi restaurarea a trei cetăţi, amendamente ale parlamentarilor PSD Arad la buget

Parlamentarii PSD din Arad au depus nouă amendamente la legea bugetului de stat, vizând finanţarea unor proiecte în judeţ considerate de către aceştia „vitale“, între care construirea de aqua-parcuri în municipiu şi Staţiunea Moneasa, dar şi restaurarea Cetăţilor Şiria, Şoimoş şi Ineu.

„Parlamentarii PSD Arad au încercat, prin amendamente la Legea Bugetului de stat, să obţină finanţările necesare pentru proiectele vitale ale Aradului. Deputatul Mihai Fifor şi senatorul Eusebiu Pistru au susţinut, în plenul Parlamentului României, amendamentele parlamentarilor PSD Arad la Legea Bugetului, proiecte care sunt de natură să conducă la dezvoltarea judeţului. Gândite şi elaborate în concordanţă cu nevoile stringente ale municipiului şi judeţului, cele nouă amendamente depuse reflectă încercarea parlamentarilor social-democraţi arădeni de a obţine finanţările necesare pentru o serie de chestiuni importante, menite a îmbunătăţi calitatea vieţii arădenilor“, arată un comunicat de presă transmis, marţi, de PSD Arad.

Cei doi parlamentari au cerut bani pentru realizarea unui aqua park termal pe locul actualului Ştrand Neptun din municipiul Arad şi pentru construirea unui aqua park şi a unui „aventura park“ în Staţiunea Moneasa.

Totodată, trei amendamente se referă la finanţarea restaurării Cetăţilor Şiria, Şoimoş şi Ineu.

Cei doi parlamentari au mai cerut bani pentru amenajarea zonei intravilane a râului Mureş, în municipiul Arad, pentru finalizarea unui pasaj rutier tot în municipiu, pentru extinderea magistralei de gaz Apateu – Şepreuş şi pentru extinderea magistralei de transport gaz pe Valea Crişului.

Fifor şi Pistru se declară „dezamăgiţi de faptul că nici măcar parlamentarii de Arad, care fac parte din arcul guvernamental, PNL-USR-UDMR, nu au votat cele nouă amendamente esenţiale pentru dezvoltarea Aradului“.

„Raţiunile de ordin politic ar trebui să fie lăsate deoparte când vine vorba despre interesele arădenilor. Din păcate, atunci când îţi pasă doar de buzunarul tău şi al grupurilor de interese, care se îndestulează din bugetul Aradului de ani de zile, nu ai cum să simţi sau să acţionezi pentru binele arădenilor“, se mai afirmă în comunicatul PSD.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.