Ziarul electronic al arădenilor

Dosarul „Arad Capitală Culturală“, prezentat arădenilor

arad 2021Dosarul de candidatură al Aradului în competiția pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, prezentat zilele trecute la Ministerul Culturii, va fi făcut public în cadrul unor evenimente organizate în instituții de cultură, unități de învățământ, dar și în alte medii.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus, miercuri, că este optimist în privința acceptării dosarului de candidatură a oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, afirmând că juriul a aplaudat prezentarea tematică a echipei care a fost prezentă, la începutul acestei săptămâni, la Ministerul Culturii.

Falcă a afirmat că proiectul susţinut la Bucureşti va fi prezentat arădenilor, care vor avea ocazia să adreseze întrebări pe această temă.

„Vom prezenta public, la Teatrul Clasic «Ioan Slavici» modul în care ne-am prezentat la Ministerul Culturii şi vom răspunde întrebărilor arădenilor privind această candidatură. De asemenea, vor mai avea loc prezentări în cele două universităţi, în licee, dar şi în alte medii”, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai spus că este mulţumit de modul cum s-a prezentat echipa Aradului la Ministerul Culturii pentru a susţine dosarul de candidatură.

„Echipa formată din 10 persoane a avut o prezentare tematică şi apoi au răspuns, timp de 45 de minute, la întrebările juriului. Vreau să mulţumesc oraşului care ne-a sprijinit, deoarece conform unui sondaj avem peste 60 la sută susţinere a acestei candidaturi. Vreau să mulţumesc oamenilor de cultură, asociaţiilor culturale şi celor doi viceprimari, Consiliului Local Municipal, partidelor politice care au semnat susţinerea. Vreau să mulţumesc echipei care a lucrat la acest proiect, începând de la domnul Didilescu, consultanţilor, echipei care a fost la Bucureşti, voluntarilor”, a mai declarat primarul Falcă.

Aradul și-a depus, luni, la Ministerul Culturii, dosarul de candidatură pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană.

Din delegație au făcut parte: Gheorghe Falcă, primarul Aradului, Adrian Tolea, președintele interimar al Consiliului Județean Arad, Lia Faur, scriitoare, Zoltan Lovas, actor, Giorgiana-Elena Popan, actriță, Michael Bulzan, antreprenor, Ana Maria Cantea Flore, jurnalistă, Kathryn Cloke, voluntar, Paul Cimpoieru, actor.

Ministerul Culturii va anunța, vineri, orașele care se vor califica în faza următoare a competiției.

În luna octombrie, Ministerul Culturii a acceptat candidaturile a 14 orașe din România la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Cele 14 orașe sunt: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Suceava, Timişoara şi Târgu-Mureş.

Programul “Capitală culturală europeană” a fost iniţiat de Consiliul de Miniştri ai Culturii din Uniunea Europeană în 1985, cu scopul de a apropia popoarele Europei şi de a celebra contribuţia oraşelor la dezvoltarea culturii. Până în prezent, peste 40 de oraşe au deţinut acest titlu. În 2007, oraşul Sibiu a deţinut acest titlu, alături de Luxemburg.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.