Ziarul electronic al arădenilor

Dosar penal. Doi bărbați prinși pescuind ilegal cu dispozitive electrice   

În cursul nopții trecute, în jurul orei 00.45, printr-un apel telefonic anonim, primit la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, se sesiza faptul că, pe râul Mureș, în zona localității Mândruloc, doi bărbați aflați într-o barcă cu motor, pescuiesc ilegal  folosind dispozitive electrice.   

Echipajul de jandarmerie aflat în serviciu s-a deplasat de urgență în zona indicată și în scurt timp i-a depistat pe cei doi bărbați care încă pescuiau nestingheriți.

Jandarmii au somat cele două persoane să vină la mal, dar aceștia au refuzat. Au pornit motorul bărcii și au plecat în amonte, în încercarea de a-și pierde urma. S-a procedat la urmărirea ambarcațiunii de pe mal, iar după câțiva kilometri, cei doi bărbați au fost interceptați de echipajul de jandarmerie, în momentul în care acostau la mal.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au găsit asupra celor două persoane mai multe ustensile de pescuit ilegal: dispozitiv electric format din baterie auto și cabluri electrice, instrucțiuni detaliate de folosire a diaspozitivului electric, două bețe de pescuit pe care erau montate triple și plumb de dimensiuni mari, o gafă destinată agățării peștilor și doi pești din specia somn, care nu prezentau urme de agățare sau înțepare.

Având în vedere faptul că „pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare…“ și „pescuitul cu japca, cu ostia, sulița, țepoaica și cu orice alte unelte înțepătoare sau agățătoare, prin greblare sau harponare“, constituie infracțiuni, conform O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit pe numele celor doi bărbați, actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, iar uneltele de pescuit și barca cu motor, folosite în activitatea infracțională ,au fost ridicate în vederea confiscării.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IJJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.