Ziarul electronic al arădenilor

Dorel Căprar: „Liberalii să dea șpăgile înapoi și să rezolve problema deșeurilor în interesul arădenilor“

Primarul Gheorghe Falcă face eforturi supraomenești pentru a ajuta firma RETIM, astfel încât pentru a treia oară în numai două săptămâni forțează mâna consilierilor locali să voteze o ilegalitate și anume preluarea activității de sortare a deșeurilor reciclabile în stația de sortare Arad de către SC Recons SA.

Proiectul propus de Gheorghe Falcă este în afara legii, atâta timp cât prin contract, RETIM s-a obligat să transporte deșeurile reciclabile la complexul Mocrea – Ineu, până la finalizarea licitației pentru stația de sortare Arad, licitație care este în desfășurare.

„Vedem cu toții disperarea cu care primarul Gheorghe Falcă încearcă să scape firma RETIM de o obligație contractuală și anume transportarea deșeurilor reciclabile la complexul Mocrea – Ineu, iar în schimb vrea să transfere aceste costuri pe spatele arădenilor, prin firma SC Recons, care aparține CLM Arad.

Asta după ce în luna decembrie, în CLM, prin votul liberalilor, s-a majorat tariful la gunoi tot în folosul RETIM, deși în contract se specifica faptul că timp de trei ani nu se modifică acest tarif. Când vezi cât de grijuliu este primarul Falcă, Marinel Cionca și alți pedeliști de frunte cu cei de la RETIM, nu poți să nu te întrebi la cât se ridică șpaga primită de liberali, încât să-i facă atât de interesați de conturile firmei respective.

Știm cu toții că nici Falcă, nici Cionca, nici alți pedeliști de frunte nu se dau jos din pat dacă nu cade ceva, nu degeaba PNL Arad este catalogată drept cea mai coruptă filială liberală din istoria partidului. Când nu cade nimic, stadionul UTA se tot construiește de mai bine zece ani și nu se mai finalizează, când nu cade nimic, ștrandul Neptun rămâne în paragină, când nu cade nimic, drumurile județene sunt pline de gropi.

În schimb, atunci când șpăgile umplu buzunarele liberalilor, avem parte de o mobilizare generală, de acțiuni în forță, cum este și cea referitoare la deșeuri, cu amenințări la adresa consilierilor opoziției, cu șantaj mediatic, cu presiuni de toate felurile. Îi asigurăm pe arădeni de faptul că, consilierii PSD nu vor ceda acestor presiuni și nu vor face jocurile murdare ale liberalilor.

Gheorghe Falcă ar face bine să dea șpăgile înapoi și să rezolve problema deșeurilor în folosul arădenilor și nu în interesul firmei RETIM, așa cum se întâmplă acum. Îi invit pe Gheorghe Falcă, pe Marinel Cionca și pe cei de la ADI Deșeuri la o dezbatere publică, în care să explice arădenilor de ce după zece ani de la demararea proiectului nu au reușit să implementeze un sistem coerent de gestionare a deșeurilor în județul Arad.

Arădenii trebuie să afle de la Gheorghe Falcă și Marinel Cionca de ce la finele anului trecut au fost mințite autoritățile de la București și Bruxelles, de către ADI Deșeuri, care a transmis că proiectul e funcțional și cine răspunde pentru faptul că realitatea este cu totul alta. Totodată, îl asigurăm pe Gheorghe Falcă și pe slugile sale liberale, de faptul că vom face toate demersurile necesare pentru ca neregulile legate de acest proiect să iasă la iveală, iar cei vinovați să răspundă.

În perioada următoare, alături de colegii mei, senatorul Mihai Fifor și deputații Florin Tripa și Adrian Todor, vom sesiza Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Mediului și Departamentul pentru Lupta Antifraudă cu privire la neregulile din acest proiect. Autoritățile competente trebuie să intervină pentru ca bătaia de joc la adresa arădenilor să înceteze, iar Masterplanul de Deșeuri să intre în legalitate și să fie implementate în interesul cetățenilor și nu al firmelor de casă PNL“, declară deputatul Dorel Căprar, președintele PSD Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.