Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Dorel Căprar: „Cerem CJ Arad să nu mai sifoneze banii publici pe lucrări de mântuială!“

Reabilitarea drumului Pâncota – Seleuș e o nouă lucrare de mântuială. O spun specialiștii în domeniu, care au identificat o serie de nereguli grave la executarea acestui proiect, motiv pentru care reprezentanții PSD Arad solicită public conducerii Consiliului Județean Arad să nu efectueze nicio plată către constructor, până când nu vor fi verificate la sânge situațiile de lucrări.

„Am fost sesizați în ultimele două luni de nenumărați cetățeni nemulțumiți de modul în care se lucrează pe drumul Pâncota – Seleuș, dar mai ales de praful alb care se ridică zilnic în acea zonă și care a devenit un factor de poluare. Am discutat cu specialiști în domeniu, care în urma unor verificări în teren ne-au comunicat faptul că există nenumărate nereguli, cea mai gravă fiind folosirea unei pietre din rocă sedimentară calcaroasă, care se sfărâmă la compactare și care va face ca acest drum să nu țină prea mult.

Am înțeles că s-au făcut și analize de laborator, în urma cărora s-a constatat că această piatră nu are calitățile necesare conform proiectului. Nici casetările nu sunt conform proiectului, ceea ce iar e o problemă care va duce la degradarea rapidă a drumului.

Fac un apel la conducerea CJA să nu arunce banii publici pe noi lucrări de mântuială. Să nu facă nicio plată până nu se verifică la sânge calitatea lucrărilor, dacă s-au respectat caietele de sarcini și proiectul, având în vedere suspiciunile de care vorbeam.

Totodată, solicit organelor abilitate, Inspectoratului de Stat în Construcții, Gărzii de Mediu, să verifice modul în care firma respectă standardele în domeniu. De asemenea, așa cum am mai anunțat și cu alte ocazii, vom solicita formarea unei comisii în cadrul CJA, care să urmărească îndeaproape modul în care se realizează această investiție și dacă aceste lucrări respectă proiectul și caietul de sarcini.

Domnul Cionca ar fi trebuit să facă aceste verificări prin celebra Poliție a Lucrărilor pe care a promis că o va înființa și de care a uitat imediat ce s-a văzut în scaunul de președinte. Spre deosebire de domnul Cionca, noi nu putem să stăm și să privim pasivi cum banii cetățenilor se cheltuie din nou pe lucrări de mântuială, care peste un an vor trebui refăcute, tot din bani publici“, spune deputatul Dorel Căprar, președintele PSD Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Sergiu Bîlcea: „Deputatul Căprar este incompetent şi rău intenţionat”

Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad reacţionează la comunicatul de presă al deputatului Dorel Căprar.

„Incompetenţa deputatului PSD Dorel Căprar a ieşit la iveală, după declaraţiile nefondate legate de drumul Pâncota – Seleuş. Îl informăm pe domnul deputat Căprar că instituţiile statului din subordinea Guvernului, prin Inspectoratul de Stat în Construcţii, au verificat calitatea lucrărilor executate pe tronsonul de drum judeţean Pâncota – Seleuş.

Rezultatul controlului, pe care îl facem public, a confirmat că nu sunt probleme cu calitatea lucrării. Prin urmare, domnul deputat PSD Căprar este incompetent. Dacă a abordat această problemă, ar fi trebuit să ştie că a fost efectuat un control şi rezultatul controlului. Incompetenţa sa politică şi a celorlalţi parlamentari PSD a făcut ca Aradul să fie păgubit de Guvernul PSD cu 45 de milioane de euro. Vedem acum că incompetenţa sa pune în pericol lucrări aflate în derulare.

Din păcate, cred că la mijloc este şi reaua intenţie a parlamentarilor PSD, care vor să blocheze proiectele Aradului. Prin acest tip de atitudine, domnul Căprar vrea să intimideze de fapt constructorii care lucrează la Arad. Fără să aibă atribuţii în acest sens, încearcă să folosească abuziv instituţii ale statului pentru a intimida firme private.

După ce a îmbrâncit jurnaliştii la Bucureşti să îl protejeze pe Liviu Dragnea, domnul Căprar consideră că îşi poate permite să fie agresiv şi abuziv şi la Arad. Nu putem accepta acest tip de comportament abuziv, prin care vrea să blocheze proiectele Aradului”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.