Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Dorel Căprar: „Administrația Falcă e zero la capitolul fonduri europene și în 2018“

Administrația PNL a reușit „performanța“ de a duce Aradul pe ultimele locuri în ceea ce privește sumele atrase de la Uniunea Europeană, în ultimii ani.

Nici 2018 nu face excepție, iar așa cum se poate vedea în bugetul municipiului, și în acest an vom avea un mare zero, în dreptul fondurilor europene atrase.

„Administrația PNL condusă de Gheorghe Falcă ne-a obișnuit în ultimii ani cu politica sa falimentară, de a îngropa Aradul în datorii, în loc să apeleze la fonduri europene nerambursabile.

Din păcate, nici 2018 nu face excepție, iar cei care au avut curiozitatea să răsfoiască bugetul municipiului pentru acest an vor vedea că avem un mare zero în dreptul fondurilor europene. Dacă e vorba de Fondul European de Dezvoltare Regională, avem zero atât în dreptul plăților ce urmează a fi efectuate în anul curent, cât și în dreptul plăților aferente anilor anteriori.

Că e vorba de Fondul Social European, din nou zero, atât pentru 2017, cât și pentru 2018. Aceeași situație în cazul programelor comunitare finanțate în perioada 2007-2013 și a celorlalte programe care în prezent se află la dispoziția administrațiilor locale.

Singurul proiect serios pe fonduri nerambursabile externe este cel de cooperare româno-elvețian, însă acesta este derulat de Ministerul Dezvoltării, Primăria Arad fiind doar beneficiar. Chiar și în acest proiect, administrația condusă de Gheorghe Falcă și-a arătat limitele, nefiind în stare de aproape trei ani de zile să realizeze investițiile finanțate de acest program.

Administrația PNL condusă de Gheorghe Falcă și-a demonstrat incompetența și atunci când a pierdut proiectul de reabilitare a Teatrului de Stat «Ioan Slavici» cu fonduri europene sau când a ales să împrumute Aradul cu zeci de milioane de euro pentru proiectul de regenerare urbană, deși avea la dispoziție programe finanțate de Uniunea Europeană. Aceeași administrație PNL se dovedește incompetentă acumulând un excedent de 44 de milioane de euro. Cu această sumă, s-ar fi putut realiza o serie de investiții necesare ridicării nivelului de confort al cetățenilor din municipiul Arad.

Gheorghe Falcă și ceilalți pedeliști vopsiți în liberali sunt specialiști doar la gargara politică, știu doar să dea vina pe alții pentru nereușitele lor, să arunce pe piață minciuni de genul poveștii cu cele 16 milioane de euro furate de guvern.

La atât se pricepe Gheorghe Falcă și gașca din jurul său. E destul pentru a conduce un oraș de talia Aradului? Noi spunem că nu, ba chiar din contră, ultimii 14 ani ne-au demonstrat că o astfel de administrație nu poate fi altceva decât o frână în calea dezvoltării Aradului“, declară președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Bogdan Boca: „Încă o minciună a deputatului-marionetă Căprar”

„Din nou pseudo-președintele PSD Arad, nimeni altul decât deputatul Dorel Căprar, supusul lui Dragnea și a lui Fifor s-a trezit vorbind în presă, așa cum îi place lui și acoliților de pe lângă el să o facă.

A ieșit din nou la atac împotriva administrației locale. Dar cum deja ne-am obișnuit, vorbele sau mai bine zis inepțiile scoase din gura acestui Căprar care de-a lungul timpului ne-a demonstrat un caracter zero și o implicare în dezvoltarea Aradului, la fel ca și caracterul său, adică zero aduce acuze administrației pentru neaccesarea fondurilor europene.

Prin urmare, doresc să îi reamintesc deputatului PSD, următoarele:

– Ipocrizia parlamentarului PSD Căprar nu are limite, se găsește vorbind omul care a votat ca Aradului să i se fure 16 milioane de euro.

– Căprar demonstrează că nu e informat despre faptul că Aradul are în derulare, împreună cu alte trei orașe, un proiect prin programul româno-elvețian în valoare de 9.3 milioane franci elvețieni pentru reabilitarea rețelei de transport și distribuția energiei termice.

– Căprar omite să spună  că în 2017 Guvernul PSD a accesat mai puține fonduri europene decât guvernul tehnocrat în anul 2016, deci îi recomand să vadă bârna  din ochiul său înainte să arate paiul din ochiul celuilalt.

-PSD nu știe faptul că Aradul a câștigat, pe fonduri europene, 31 milioane  euro pe dezvoltare  infrastructură, 10 milioane euro pentru a pune în valoare terenurile degradate și a deveni spații verzi.

Însă toate aceste proiecte nu au fost votate de către colegii de partid ai lui Căprar, adică grupul consilierilor PSD din Consiliul Local.

Așa că, domnule Căprar înainte să vorbiți despre proiectele Aradului nu ar fi mai util să le cunoașteți și să vă asigurați că grupul de consilieri PSD să le și voteze?!”, declară Bogdan Boca, președinte al organizației municipale TNL Arad și consilier local PNL.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.