Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Dorel Căprar: „Abuzurile din Primăria Sebiş trebuie să înceteze imediat”

Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, reacţionează dur la ilegalităţile comise de aparatul funcţionăresc al Primăriei Sebiş, în speţă de secretara instituţiei, Lavinia Sârb, care de mai bine de o săptămână, refuză să elibereze referatul de încetare a mandatului de edil local a lui Gheorghe Feieş.

Juridic, fără întocmirea acestui referat justificativ, Prefectura nu poate emite, conform legii, ordinul de încetare a mandatului primarului. Reamintim faptul că, primarul PNL în exerciţiu, Gheorghe Feieş, a fost declarat incompatibil printr-o hotărâre definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Prin urmare, în mod procedural,  după eliberarea acestuia din funcţie se vor organiza alegeri pentru ocuparea fotoliului de primar.

„Abuzurile din Primăria Sebiş trebuie să înceteze iar legalitatea procedurală necesită a fi restabilită de urgenţă. Feieş şi oamenii săi se folosesc în mod barbar de anumite vicii de procedură administrative pentru a întârzia eliberarea sa din funcţie.

Referatul justificativ trebuia redactat deja de mult pentru ca Prefectura Judeţului să poată emite ordinul de încetare a mandatului. Nu sunt practici noi, iar PNL ne-a obişnuit în ultima vreme cu asemenea încălcări flagrante ale legislaţiei, şi mă refer aici, atât la cei care conduc Primăria Arad, cât şi la etajul de vârf al CJA.

Am ajuns în situaţia ridicolă în care există o hotărâre definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cetăţenii revoltaţi din Sebiş ne sesizează zilnic starea de fapt, iar de pe acum fostul edil, se cramponează în mod absurd de putere prin întârzierea procedurilor. Ştiu un lucru clar, legea trebuie respectată iar funcţionarii primăriei Sebiş, plătiţi din banii contribuabililor, e necesar să îşi facă datoria în mod corect!”, spune deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Iustin Cionca: „Domnule Căprar, tăinuirea încălcării legii este infracțiune”

Referitor la declarația de presă a deputatului Dorel Căprar, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca face următoarele precizări:

„Îi solicit deputatului Dorel Căprar să declare clar, fără echivoc, care sunt acele încălcări flagrante ale legii la care face referire atunci când vorbește despre „etajul de vârf de la Consiliul Județean.

Așteptăm de la domnul deputat declarații corecte, nu insinuări și afirmații mincinoase, făcute de dragul de a atrage atenția asupra sa. Domnul Căprar ar trebui să atragă atenția prin ceea ce face pentru Arad și pentru arădeni, nu prin insinuări tendențioase.

Dacă are dovezi despre activități ilegale, îi solicit să nu le tăinuiască, pentru că este infracțiune, ci să le pună la dispoziția organelor de cercetare penală și să ne informeze și pe noi, să luăm urgent măsurile care se impun.

Dacă însă nu are astfel de dovezi și face declarații grave doar de dragul de a apărea în presă, ar trebui să aibă în vedere că statutul pe care îl are, chiar dacă deputatul Căprar este protejat de imunitatea parlamentară, îi pretinde să facă declarații responsabile.

Consiliul Județean nu este PSD, să protejeze infractorii, de aceea eu sunt gata să iau măsuri imediat ce sunt informat despre încălcarea legii, dar informațiile să fie corecte și confirmate, nu povești populiste și neadevărate”, declară Iustin Cionca.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.