Ziarul electronic al arădenilor

Donații pentru Cumințenia Pământului, la Zilele Aradului

cumintenia-300x184Participanții la ediția din acest an a Zilelor Aradului vor putea dona bani pentru achiziționarea sculpturii „Cumințenia Pământului“, realizată de Constantin Brâncuși.

Administrația locală a anunțat că pe durata desfășurării evenimentelor programate pentru Zilele Aradului va fi organizată o campanie colectare de fonduri pentru achiziția sculpturii, urmând să fie amplasate mai multe puncte în care, cei care doresc, pot face donații în bani.

„Cu ocazia Zilelor Aradului, va fi începută o campanie de colectare de fonduri pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi, «Cuminţenia Pământului». În locaţiile unde vor avea loc evenimentele vor fi amplasate urne, în care arădenii vor putea să depună diverse sume de bani. Fiecare cetăţean va putea să depună suma pe care o doreşte, participând astfel la îmbunătăţirea patrimoniului cultural al ţării”, a spus Daniela Pădurean Andreica, directorul executiv al Centrului Municipal de Cultură Arad.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a precizat că se caută soluţii pentru ca o parte din încasările obținute din vânzarea biletelor la concertele care vor avea loc la  Ştrandul Neptun să fie donată Ministerului Culturii, pentru achiziţia operei lui Brâncuşi.

Biletul de intrare la evenimentele de la ştrand, organizate cu ocazia Zilelor Aradului, va costa 2,5 lei.

Zilele Aradului se vor desfășura în perioada 18-28 august, în mai multe locații din municipiu.

Campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia pământului”, lansată de Guvenul României şi Ministerul Culturii, se va derula până pe 30 septembrie, suma totală care trebuie strânsă fiind de şase milioane de euro.

Începând din data de 22 iulie, donațiile în bani se pot face şi prin SMS, la numărul 8833 şi contribuiţi cu 2 euro la campania naţională de subscripţie publică.

CITITI SI: Zilele Aradului 2016. PROGRAM

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.