Ziarul electronic al arădenilor

Donații pentru achiziția Teatrului Vechi din Arad

Două asociații, Aradul Civic și Alt Arad, au donat câte 1.000 de euro Primăriei, pentru achiziția Teatrului Vechi (Hirschl), astfel că s-a asigurat un prim procent (1%) din suma cerută de proprietar în ianuarie.

Amintim că administrația PNL a refuzat să achiziționeze imobilul unde a fost sediul primului teatru permanent din România, iar primarul Călin Bibarț a cerut arădenilor să doneze fondurile necesare, pe motiv că Primăria nu are bani.

Florin Stana, consilier local USR PLUS: „Cred că acestea sunt primele donații făcute efectiv, nu doar promise, pentru achiziția acestei clădiri deosebit de importante. Cele două asociații, unde activează numeroși membri ai USR PLUS, s-au remarcat prin donații de echipament de protecție oferit cadrelor medicale la debutul pandemiei.

Un astfel de edificiu trebuie să facă parte din oferta Aradului pentru 2023, într-o potențială colaborare cu Timișoara, viitoare capitală culturală europeană, cu condiția să ne mișcăm eficient. Aici vor putea fi organizate concerte,  spectacole de teatru, conferințe și diverse alte evenimente culturale.

Teatrul Vechi trebuie să facă parte, alături de Cetatea Aradului, de clădirile reprezentative și de întregul patrimoniu construit din zona protejată, dintr-o ofertă turistică prin care să dezvoltăm pe viitor municipiul”.

Procesul de asigurare a condițiilor cerute de lege, precum și de colectare a banilor necesari achiziției trebuie demarat de îndată de autorități, dacă doresc cu adevărat salvarea Teatrului Vechi.

Dorian Curcanu, consilier local USR PLUS: „Am depus încă de acum două săptămâni un proiect de hotărâre care prevede cumpărarea Teatrului Hirschl. Cerem administrației să îl pună de urgență pe ordinea de zi, pentru a fi adoptat de CLM.

În baza acestui proiect, se va putea organiza apoi întreaga procedură pentru achiziție. Acordăm autorităților un termen de 6 luni, suficient pentru a evalua clădirea și pentru a mobiliza fondurile necesare, cu ajutorul societății civile”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR PLUS Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.