Ziarul electronic al arădenilor

Donații. Dispozitive de dezinfecție pentru personalul medical din Arad

La secția din Grădiște a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad – amenajată pentru pacienții suspecți sau confirmați cu SARS CoV-2, s-au montat cinci dispozitive de dezinfecție pentru personalul medical (Tunel de Dezinfectare).

Acestea sunt montate la intrarea pe fiecare tronson al clădirii și sunt folosite pentru dezinfectarea rapidă și eficientă a personalului medical care intră în contact cu pacienții suspecți sau infectați cu virusul SARS CoV-2.

Alte două Tunele de Dezinfectare au fost donate pentru secțiile din strada Episcopiei (fostul Spital Matern).

Șase dispozitive de dezinfectare au fost donate de Asociația Dania, cu sprijinul sponsorilor, iar unul a fost donat de un grup de antreprenori din Arad.

„Dispozitivele sunt deosebit de importante pentru cadrele medicale care lucrează în acest spital deoarece se realizează o dezinfectare rapidă, iar costumele de protecție pot fi folosite mai multe ore. De asemenea,  pe dușumea, s-a montat o mochetă colectoare care preia din vapori și dezinfectează încălțămintea”, a declarat dr. Cătălin Hreniuc, membru în Grupul de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Aparatele pot folosi orice tip de biocid (dezinfectant) și sunt prevăzute cu senzor optic de pornire, cu program de reglare a duratei de funcționare și de sensibilitate. Pompa pentru spray-ul de biocid are acumulatori, pentru a putea fi folosită și în caz de avarie.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de SCJU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.