Ziarul electronic al arădenilor

Doi viceprimari din județul Arad, declarați incompatibili

ani1-300x225-300x225Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a doi viceprimari din județul Arad.

Conform ANI, viceprimarul comunei Șimand, Mircea Para, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 14 noiembrie 2013.

Mircea Para a fost declarat în stare de incompatibilitate întrucât deţine simultan funcţia de viceprimar al comunei Şimand, dar şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „Para Mircea Întreprindere Individuală“, încălcând dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea 161/2003.

De asemenea, ANI a constat starea de incompatibilitate și în cazul viceprimarului comunei Iratoșu, Anton Florin Baniciu.

Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 iunie 2012 – 14 martie 2014, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar al comunei Iratoşu şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „Baniciu Anton Florin «Camalex» Întreprindere Familială“, încălcând dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea 161/2003.

Conform art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003, „Funcția de primar și viceprimar […] este incompatibilă cu […] funcția […] administrator, membru al consiliului de administrație […] la societățile comerciale […] precum și la instituțiile publice; calitatea de comerciant persoană fizică”.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.