Ziarul electronic al arădenilor

Doi turci au încercat să scoată ilegal din România un copil de 2 ani

Doi cetăţeni turci care au încercat să scoată ilegal din România un minor în vârstă de 2 ani au fost depistați de poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota.

Conform autorităților de frontieră, la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a ieşi din ţară o familie formată din cetăţeni turci, mamă, bunic şi un minor în vârstă de 2 ani, membrii acesteia legitimându-se cu paşapoarte turceşti şi permise de şedere cu însemnele autorităţilor franceze.

„Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de şedere prezentat pentru minor prezintă urme de contrafacere, motiv pentru care familia a fost dusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total“, a informat Poliție de Frontieră.

În cadrul cercetărilor, mama minorului, Dalma T., în vârstă de 20 de ani, şi bunicul, Nuh T., în vârstă de 54 de ani, au spus că doreau să ajungă cu minorul în Franţa şi au recurs la această metodă deoarece copilul avea o viză valabilă doar pentru o singură călătorie, în baza căreia a intrat legal în România şi care nu îi permitea să călătorească în Spaţiul Schengen.

„Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit adulţilor actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun“, a mai informat Poliția de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.