Ziarul electronic al arădenilor

Doi copii s-au rătăcit într-o pădure din județul Arad

Doi copii s-au rătăcit, marţi, într-o pădure situată între localităţile arădene Zăbalţ şi Bruznic, în timp ce se aflau la cules de ciuperci, ei fiind găsiți ulterior de echipele plecate în căutarea lor.

Cei doi copii, în vârstă de 10 ani, respectiv 12 ani, au plecat, marți, la cules de ciuperci în pădurea situată între localităţile Zăbalţ şi Bruznic. După ce şi-au dat seama că nu mai ştiu drumul înapoi spre casă, unul dintre copii a sunat la numărul unic de urgenţă 112, pentru a cere ajutor.

În zonă s-au deplasat mai multe echipe de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Arad, mobilizându-se pentru a-i găsi pe copii.

ISU a informat că, cei doi copii au fost găsiţi, după aproximativ o oră, de echipele de căutare de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ususău şi pompierii Gărzii de la Birchiş. Starea de sănătate a copiilor este bună, doar că aceştia s-au speriat când s-au văzut singuri în pădure.

La acţiunea de căutare a participat şi tatăl unuia dintre cei doi minori, acesta cunoscând zona în care s-au rătăcit copiii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.