Ziarul electronic al arădenilor

Doi bărbați din Bodrogu Nou, prinși la braconaj piscicol de jandarmii arădeni

Joi, în jurul orei 21.00, un echipaj de Jandarmerie a prins în flagrant, în urma unei sesizări telefonice la 112, doi bărbați, cu vârste de 52, respectiv 47 de ani, în timp ce scoteau o plasă monofilament de tip setcă, montată de către aceștia pe lacul Ghilin, din apropierea municipiului Arad.

Pentru manipularea plasei, cei doi bărbați au folosit o barcă pneumatică cu vâsle.

La vederea echipajului de Jandarmerie, cei doi bărbați au abandonat barca și plasa, încercând să fugă, însă au fost imediat interceptați. Întrebați de către jandarmi despre activitatea desfășurată, cei doi s-au contrazis în răspunsurile oferite.

Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele celor doi bărbați, actele necesare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „deținerea și utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament“, în conformitate cu O.G. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura.

Unealta de pescuit și barca au fost ridicate în vederea confiscării, iar actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IJJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.