Ziarul electronic al arădenilor

Doi arădeni vor realiza sculpturi în cadrul proiectului „Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021”

Doi tineri artişti vizuali arădeni, David Iancu şi Paul Feier, masteranzi ai Universităţii de Vest Timişoara, au fost cooptaţi de sculptorul Marius Leonte, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti vizuali din România, pentru a face parte din proiectul Instalart/sculptură/000, în contextul „Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021”.

Proiectul prezintă opt instalaţii şi sculpturi de mari dimensiuni, destinate mediului urban, ce vor fi realizate din zece tone de materiale, de către artistul vizual Marius Leonte şi tinerii săi invitaţi, doctoranzi, masteranzi, absolvenţi ai Facultăţii de Arte şi Design a Universităţii de Vest: Eugeniu Tibuleac, Cătălin Bătrânu, Ilie Duţă, Mihai Toth, Paul Feier, David Iancu (ultimii trei formând grupul Barracka).

Ele vor fi expuse în Timişoara începând cu 14 septembrie, în cadrul unui vernisaj, dar expoziţia este una itinerantă, care va parcurge şi alte oraşe din ţară: Iaşi, Cluj şi Bucureşti.

Sculpturile vor fi expuse în galeria Pygmalion/Casa Artelor, dar şi de-a lungul străzii Episcop Augustin Pacha, până pe 28 septembrie 2017.

Marius Leonte, artist vizual bucureștean, este cel care a inițiat proiectul ARTuborg București (2001), Constanța (2002) și Timișoara (2003). Sculpturile sale se află în colecții private din țară și străinătate, în colectia Muzeului Național de Artă Contemporană din București, dar și în spațiul public în Constanța, București, Pitești, Moinești sau Timișoara.

„Pentru mine este o onoare că am fost ales de către sculptorul Marius Leonte să fac parte din acest proiect. Arta, indiferent de modul ei de exprimare, şi-a găsit drumul, spre a bucura ochiul privitorului. Îi invit pe arădeni să ia parte la vernisajul expoziţiei, ce va avea loc în data de 14 septembrie, la Timişoara şi sunt convins că arta noastră va fi un minunat prilej de apropiere interculturală”, a declarat David Iancu, tânărul artist arădean.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.