Ziarul electronic al arădenilor

Documentarul „Casa cu lacăt”, la Cinematograful Arta

„Casa cu lacăt”, filmul documentar despre Arad și realizat la Arad de o arădeancă, Diana Ramona Gavra, va rula la cinematograful Arta joi, 11 iulie, la ora 19.00.

„Casa cu Lacăt” este lungmetrajul său de debut, iar echipa filmului va discuta după proiecție cu publicul arădean.

Lungmetrajul de 90 de minute explorează fenomenul corupţiei, pornind de la un caz recent de fraudare a examenului de Bacalaureat.

În ce măsură a reuşit societatea românească să integreze valorile liberalismului? Şi ce înseamnă, până la urmă, corupţia pentru noi? Acestea sunt doar două întrebări fără răspunsuri clare la care caută o explicație documentarul „Casa cu lacăt”, care a avut premiera în luna iunie la TIFF.

În documentar apar, printre alții, personalități precum jurnalistul Cristian Tudor Popescu, politologul Cristian Pîrvulescu, judecătorii Cristi Danileț și Camelia Bogdan, Tudor Dragomir – profesor la Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” din Arad, profesorul universitar Dumitru Bortun, lectorul universitar și scriitorul Mihai Maci, precum și jurnalistul Lajos Notaros.

Biletele pot fi achiziționate de la Cinematograful Arta, de luni până joi, între orele 10.00 – 17.00, vineri, între orele 10.00 – 14.00, sau cu 2 ore înainte de începerea filmului.

Locurile pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: cinemaartaarad@gmail.com.

Preț bilete:

– 12 lei preț întreg

– 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari

Informații la tel. 0257/280526

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.