Ziarul electronic al arădenilor

Dividende la SIF Banat – Crişana, după doi ani de pauză

sif 1SIF1 Banat-Crişana va distribui acţionarilor dividende de 0,1 lei/acţiune din profitul de 134,17 milioane de lei, pe anul trecut, după doi ani în care câştigurile nu au fost distribuite.

Către acţionari ar urma să meargă 54,88 milioane de lei din profit (40%), în timp ce 79,28 milioane de lei ar fi destinate finanţării companiei, potrivit deciziilor Adunării Generale de miercuri.

Totodată, Consiliul de Administraţie al SIF1 va avea doi membri noi, după alegerile de ieri, respectiv pe Octavian Avrămoiu şi pe Dan Weiler, care au reuşit să obţină peste jumătate din voturile acţionarilor prezenţi la Adunarea Generală.

Potrivit unor surse, Octavian Avrămoiu a obţinut 84% din voturile acţionarilor prezenţi la şedinţă, în timp ce “scorul” lui Weiler a fost de 52%, conform surselor. Octavian Avrămoiu este fost consilier al lui Bogdan Drăgoi, în perioada când acesta a fost ministru de Finanţe. Dan Weiler este preşedintele Conpet.
Cvorumul şedinţei a fost de 21,96%, din care numai 18,46% cu drept de vot.

Ceilalţi doi candidaţi pentru posturile libere din CA-ul SIF1 au fost Ana Bobircă, Chief Investment Oficer la Central European Financial Services, unde este şi partener alături de omul de afaceri Florin Pogonaru, şi Ionel-Marian Ciucioi, preşedintele Vrancart Adjud.

La runda de alegeri de la începutul lunii martie, 21 de candidaţi au râvnit la cele patru posturi libere, însă numai Bogdan Drăgoi a reuşit să treacă de votul acţionarilor.
Acţionarii SIF1 au mai aprobat şi bugetul pentru 2015.

SIF1 Banat-Crişana estimează că va realiza venituri de 143,02 milioane de lei în 2015, cu 43% sub cele realizate în 2014. Compania şi-a propus să încheie anul cu un profit de 83,78 milioane de lei, în scădere cu 37,5% faţă de 2014.

sursa: bursa.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.