Ziarul electronic al arădenilor

Distincții pentru cei care au promovat Aradul

distinctii 2015Mai multe persoane au primit distincții „pentru merite profesionale remarcabile și pentru preocupările lor constante de promovare a imaginii Aradului“, printre cei distinși fiind Mihai Leu, Carmen Lidia Vidu, Paula Herlo și Marius Gag.

Decernarea distincțiilor a avut loc, sâmbătă, în cadrul unei ședințe festive a Consiliului Local Municipal, la eveniment fiind prezente persoane din diverse domenii de activitate, din instituțiile subordonate CLM, din partea cultelor religioase, precum și un consilier care a reprezentat Sectorul 5 din Parga, cu care Aradul este înfrățit.

În deschiderea şedinţei festive, primarul Aradului Gheorghe Falcă, a prezentat câteva dintre planurile de viitor ale municipalităţii, în special cele privind candidatura oraşului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

„Ne gândim la viitor. De aceea, municipalitatea, împreună cu mulţi dintre dumneavoastră, a luat decizia să intre într-o competiţie frumoasă – Capitală Culturală Europeană 2021. Noi considerăm că, până în anul 2021, Aradul îşi va atinge punctele maxime din punct de vedere al economiei, al infrastructurii şi va fi momentul investiţiilor în cultură. De asemenea am decis să intrăm în competiţia europeană pentru desemnarea «oraşului-verde». Le mulţumesc celor care au primit titluri şi distincţii pentru tot ce au făcut pentru Arad“, a spus Gheorghe Falcă.

Cine sunt premiații

Conform unei hotărâri a Consiliului Local Municipal Arad, aprobată, sâmbătă, în unanimitate de consilierii prezenți, au primit distincții pentru „pentru merite profesionale remarcabile și pentru preocupările lor constante de promovare a imaginii Aradului“ persoane care activează în diverse domenii.

Astfel, Mihai Leu a primit titlul „Pro Urbe“ „pentru contribuţia deosebită la promovarea imaginii municipiului Arad prin includerea acestuia în competiţii sportive de nivel european“.

„Din 2012, Mihai Leu este organizatorul Raliului Aradului, care, datorită probelor foarte tehnice, a devenit un nume cu greutate în automobilismul românesc”, se menționează în proiectul de hotărâre.

„Deşi nu sunt născut în Arad, pot să spun că sunt 50 la sută arădean. Împreună cu echipa de la Arad am reuşit să facem din Raliul Aradului o competiţie europeană. Un prieten din Franţa mi-a spus că a văzut Raliul Aradului la televizor şi acest lucru mi-a produs o satisfacţie foarte mare”, a spus Mihai Leu.

Regizorul Carmen Lidia Vidu și actorul Harsanyi Attila au primit titluri de „Excelență“, în domeniul „Artă Dramatică”.

În domeniul „Muzică Clasică”, titlul de Excelenţă a fost acordat dirijorului Dorin Frandeş, de la Filarmonica de Stat din Arad, pentru „talentul, dedicaţia şi profesionalismul dovedite în activitatea artistică“.

Dorin Frandeş nu a fost prezent la eveniment, distincția fiind oferită fiului său.

În domeniul „Muzică Uşoară“, titlul de „Excelenţă” a fost atribuit lui Lucian Teofil Boar şi Leonard Iorga, de la trupele Pacifica și Pact, pentru „talentul şi profesionalismul dovedite în activitatea artistică“.

Cei doi nu au fost prezenți la decernarea distincțiilor, însă le vor primi vineri, 28 august, înainte concertului pe care îl vor susţine în Parcul „Eminescu“.

În domeniul „Sport”, titlul de „Excelenţă” a fost acordat atletului Marius Andrei Gag, legitimat la CSM Arad, pentru „rezultatele deosebite obţinute în practicarea sportului de performanţă“. Sportivul a lipsit de la decernarea disctincției.

Un titlu de „Excelenţă”, în domeniul „Educație“, a primit Horvath Tunde, de la Colegiul Naţional „Csiki Gergely”, pentru „preocupări constante în sfera educaţiei muzicale, precum şi pentru relansarea tradiţiei corale“.

În domeniul „Afacerilor”, titlul de „Excelență“ i-a fost înmânat lui Balla Geza, director general Wine Princess SRL, „pentru întreaga activitate depusă pentru promovarea în ţară şi străinătate a produselor vini-viticole din Podgoria Aradului“.

Au mai fost distinși cu titluri de „Excelenţă“ Paula Herlo, pentru „performanţe de excepţie în domeniului jurnalismului, şi Sabin Chintoan, „pentru responsabilitate civică“. Cei doi nu au fost prezenți la evenimentul organizat în sala „Regele Ferdinand“ din Palatul Administrativ.

La finalul şedinţei festive a Consiliului Local Municipal, cei prezenţi au ciocnit câte o cupă de şampanie.

text&foto: actualitati-arad.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.