Ziarul electronic al arădenilor

Director de școală din Șicula, trimis în judecată

trimis-in-judecataDirectorul Școlii Gimnaziale „Emil Monția“ din comuna arădeană Șicula, Ioan Bulza, a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, acesta fiind acuzat că și-a angajat fiica la unitatea de învățământ pe care o conduce, deși aceasta a primit repartizare la o altă școală.

Conform Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, Ioan Bulza a semnat, în 14 septembrie 2012, decizia nr. 53/2012, prin care a angajat-o, pe perioada determinată – 1.09.2012 – 31.08.2013 – pe fiica sa în postul vacant de suplinitor la catedra de Limba și Literatura Română + Limba Latină.

Procurorii au menționat că Bulza și-a angajat fiica la școala din Șicula, în condițiile în care aceasta, prin Decizia nr. 227/2012 a Inspectoratului Școlar Județean Arad, a primit repartiție ca și cadru suplinitor calificat pentru postul/catedra de Limba și Literatura Română la Școala Gimnazială „Gheorghe Popovici“ din comuna Apateu.

Astfel, Ioan Bulza a realizat, în mod direct, un folos material pentru fiica sa, constând în salariul încasat în baza Deciziei nr. 53/2012, pentru perioada septembrie-noiembrie 2012, în sumă totală de 3.321 lei.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.