Ziarul electronic al arădenilor

Director de multinaţională: „La Arad există o criză mare de personal“

muncitoriMultinaţionalele încep să schimbe strategia de dezvoltare atunci când salariile cresc mult pe o piaţă şi apare criză de personal, ceea ce nu înseamnă neapărat că pleacă, ci nu mai cresc, este de părere Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.

„Sunt mulţi angajaţi care vin, stau o lună sau două la serviciu până iau salariul şi apoi nu mai vin, de aceea trebuie să facem ceva, să gândim o strategie prin care să îi facem pe oamenii care stau acasă să vină la lucru. Creştem salariile, iar oamenii pleacă de la o companie la alta pentru 50 de lei în plus. Timp de un an sau doi, putem să depăşim bugetele de salarii programate, însă multinaţionalele se gândesc, atunci când văd o astfel de situaţie, să schimbe strategia.

Nu zic că vor pleca de aici, dar nu vor mai creşte aici, se uită pe piaţa mondială şi caută alte zone în care să crească numărul de angajaţi. Dacă mutăm aceiaşi oameni de la o firmă la alta, nicio companie nu va putea să-şi crească efectivele cu 1.000 de angajaţi pentru a face faţă comenzilor“, a spus Christian von Albrichsfeld, directorul general al producătorului de componente auto Continental România.

El a precizat că din toate zonele în care compania are fabrici, la Arad există o criză mai mare de personal.

Chiar dacă salariile brute fixe ale angajaţilor din fabricile din Arad par mici, în realitate veniturile nete încasate de aceştia sunt mult mai mari dacă se iau în calcul orele suplimentare şi bonusurile.

Potrivit specialiştilor din recrutare, salariul brut al unui muncitor necalificat este de 1.600-2.000 de lei brut, dar veniturile nete ajung şi la peste 2.500 lei cu ore suplimentare şi bonusuri.

sursa: Mediafax

comentarii

One Comment

  • Daniel

    Vrmeala domnule director lucreaza dumneata pe 1800 brut si mai stai si pe chirie plus cheltuilei plus haine si copil la scoala sa vezi numai o luna sa stai va spun eu dumneavoastra stati mai mult de doua luni intr-un loc pe bani astia ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.